EPDK'dan 'Mücbir Sebep' Kararı

Coronavirüs salgınının, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin 35. Maddesi ve Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin 19. maddesi dahilinde "mücbir sebep" kabul edilmesine karar alındı.

04.04.2020-16:57 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-16:43) EPDK'dan 'Mücbir Sebep' Kararı
Coronavirüs salgınının, Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği'nin 35. Maddesi ve Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği'nin 19. maddesi dahilinde "mücbir sebep" kabul edilmesine karar alındı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) konuyla alakalı heyet kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna bakıldığında, tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs pandemisi nedeniyle, ön lisans ve üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin süreli sorumlulukları, 10 Mart 2020 tarihinde ya da sonrasında bitecek aşağıda bahsi geçen çalışmaların, sona erme tarihi itibariyle geçerli olmak üzere bir kereye mahsus, konu olan sürelerinin herhangi bir işleme gerek kalmadan 3 ay süreyle uzatılması kararı verildi.

Karara bakıldığında, önlisans ya da üretim lisansı sahibi tüzel kişilerin, önlisans süreleri ve üretim lisansı kapsamında inşaat öncesi dönemle, inşaat dönemi sorumluluk erteleme müddetleri, gerçek ya da tüzel kişilere, sona erme tarihi itibariyle geçerli olmak üzere bir kereye mahsus, konu olan sürelerinin herhangi bir işleme gerek kalmadan 3 ay süreyle uzatılması kararı verildi.

Bununla birlikte, tadil işleri kapsamındaki sorumluluklarla ilgili süreler, birleşme ya da bölünme işlemleri kapsamında tespit edilen sorumluluklarla ilgili süreleri, eskisinin devamı niteliğinde üretim lisansı verilmesi kapsamında tespit edilen sorumluluklarla ilgili süreleri sona eren ya da sona erecek gerçek ya da tüzel kişilere, sona erme tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ve bir kereye mahsus, üç ay süreyle uzamış olarak kabul edilmesine karar alındı.

Aynı zamanda, Elektrik Piyasasında, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği Kapsamında hazırlanması öngörülen, üretim tesislerinden bağlantı anlaşması müddeti 10 Mart 2020 tarihinde ya da sonrasında, biten ya da bitecek gerçek ya da tüzel kişilere, sona erme tarihi itibariyle geçerli olmak üzere bir kereye mahsus, konu olan sürelerinin herhangi bir işleme gerek kalmadan 3 ay süreyle uzatılması kararı verildi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal