EPDK'dan Elektrik Zammı İle İlgili Açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından yapılan bilgilendirmede, 'Tüketiciye yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam kesinlikle söz konusu değildir' ifadeleri kullanıldı.

02.04.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-12:14) EPDK'dan Elektrik Zammı İle İlgili Açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarında kullanıcıya yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam uygulanmasının kesinlikle söz konusu olmadığını açıkladı.

Söz konusu durum hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

'Resmi Gazete’de yayımlanan tarifelerin tüketicilere zam olarak yansıyacağı şeklinde bazı medya organlarında haberler yer almıştır. Bilindiği üzere elektrik fiyatlarını oluşturan çok sayıda unsur söz konusudur.

'HERHANGİ BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL'

Bunlardan bazıları dönemsel olarak artış yönünde, diğer bazıları ise azalış yönünde değişebilmektedir. 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren geçerli olan elektrik fiyat bileşenlerinde bazı değişmeler olmakla birlikte vergi fon ve paylar dahil nihai fiyatlarda yani tüketiciye yansıyan fiyatlarda herhangi bir değişiklik veya zam kesinlikle söz konusu değildir.

ZAM YAPILMAYACAK

Daha önce Kurumumuz tarafından yapılan açıklama doğrultusunda tekrar etmek isteriz ki, tüketicinin faturasına yansıyan bir artış, bir zam yoktur.

Kamuoyunu yanıltıcı haberlere itibar edilmemesini önemle rica eder, iyi çalışmalar dileriz'

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal