EPDK: 'Yıllık Gaz Talep Çağrısı Yapılmayacak'

EPDK, Malkoçlar Giriş Noktası ile Kıyıköy Giriş Noktası ve TANAP Seyitgazi Giriş Noktası için 2020 gaz yılına mahsus olmak üzere yıllık talep çağrısı olmayacağını aktardı.

01.11.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-11:04)

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) bahsi geçen konuya yönelik kurul kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak, gündeme yansıdı.

Bu karar kapsamında, 2020 gaz yılı için iletim şebekesi Malkoçlar Giriş Noktası ile Kıyıköy Giriş Noktası'nda belirsizlikler olması ve TANAP Seyitgazi Giriş Noktası'nın maksimum ayrılabilir kapasite değerinde gaz yılı içinde değişiklik beklenmesi sebebiyle, spot boru gazı ithalat miktarı ve uygulama yönteminin açıklanmasına yönelik usul esaslar çerçevesinde, 2020 gaz yılına mahsus olmak üzere bahsi geçen noktalar için yıllık talep çağrısı olmayacak.

Gaz yılı öncesinde en geç 1 Kasım'a kadar yapılması planlanan ilk talep çağrısı ise 2020 gaz yılına mahsus olarak aralık ayında gerçekleşecek.

Kurul tarafından tespit edilmesi planlanan 2020 gaz yılı kapasite ürünlerinin çeyreklik veya aylık talep çağrısı, kurumun internet sayfası ve Resmi Gazete'de yayımlanacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal