EPDK, İGDAŞ'a Soruşturma Açtı

İGDAŞ'ın mevzuata aykırı fatura düzenlemesi sebebiyle soruşturma başlatıldı.

06.05.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-11:03) EPDK, İGDAŞ'a Soruşturma Açtı

İGDAŞ'ın mevzuata aykırı fatura düzenlemesi sebebiyle soruşturma başlatıldı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) gelen yazılı açıklamada, salgın sürecinde bilhassa karantina bölgeleri için kıyasen fatura düzenlemesine geçildiği anımsatıldı.

Türkiye'nin büyük bölümünde elektrik ile doğal gaz faturalarının hazırlanması için sayaçların okunduğu ifade edilen açıklamada, İstanbul’da oturan doğal gaz abonelerinden sürekli gelen yüksek fatura şikayetlerinin bir bir incelendiği ve İGDAŞ'ın mevzuata uygunsuz sürelerde abonelere fatura düzenlediğinin belirlendiğinin altı çizildi.

Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliğine göre abonelere kesilecek faturaların kapsamının 25 günden az 35 günden çok olmaması gerektiği belirtilerek, İGDAŞ'ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği belirtildi.

Açıklamada fikirlerine yer verilen EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma başlattık, gerekeni yapacağız." dedi.

Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Sayaçların okunma süreleri belli. Bütün şirketler de ona göre sorumluluklarını bilecek, titizlikle görev yapacak. Sayaçları okurken, faturaları düzenlerken tüketicinin kafasında soru işareti oluşturursanız, vatandaşı mağdur ederseniz el birliği ile bugünlere getirdiğimiz koskoca bir sektöre zarar verirsiniz. EPDK olarak bu konuda çok hassasız. Dağıtım şirketleri 25 yıldır, biz de kurum olarak 18 yıldır bu sürecin içindeyiz. Doğal gaz sektöründe faturalandırmalar ile ilgili daha önce böylesi şikayetlerle karşılaşmamıştık. Bundan sonra da tekrarlanmamasını, uzun yıllara dayalı bu güvenin zedelenmemesini umuyoruz.

Özel şirket olsun, belediye iştiraki olsun bizim için farklı değil. İçinden geçtiğimiz bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur edilmesine, sektörümüze halel gelmesine asla müsaade etmeyiz. Vatandaşımız rahat olsun, bize güvensin. Onlara bir cep telefonu, bir mail kadar yakınız. Faturalarla şüphesi olan kurumumuzun internet sitesi üzerinden bize başvursun. Şikayetleri tek tek inceliyor ve gerekli adımları atıyoruz. İGDAŞ soruşturması sonucunda da Kurulumuz mevzuata aykırılığı sabit görürse gerekli yaptırımları uygulayacağız."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal