EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: Vatandaş Ucuz Akaryakıt Tercih Etsin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, "Kredi kartına farklı fiyat kararı söz konusu olamaz. Kredi kartına farklı fiyat belirlenmesi kararı BDDK ile ilgili bir konudur" açıklamasını yaptı.

21.11.2018-12:34 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-12:30) EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz: Vatandaş Ucuz Akaryakıt Tercih Etsin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, "Kredi kartına farklı fiyat kararı söz konusu olamaz. Kredi kartına farklı fiyat belirlenmesi kararı BDDK ile ilgili bir konudur" açıklamasını yaptı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz NTV’nin sorularını cevapladı. "Kredi kartına farklı fiyata kararı söz konusu değil. Kredi kartına farklı fiyat kararı BDDK ilgilendirir" diyen Yılmaz, konuşmasına "Kredi kartından ilave bedel alamazlar. Bu kanunda açıkça belirtiliyor. PUİS bununla alakalı Ticaret Bakanlığı bünyesindeki BDDK'dan peşin satışta indirim yapabileceklerine dair görüş alabilirler. Nakit ödemeyle alakalı indirim kararına mevzuatta engel yok" sözleriyle devam etti.

Yılmaz ayrıca, ‘’Motorin fiyatları benzin fiyatlarından çok daha yükseld. Promosyonlu satış devri ile ilgili olarak da Türkiye'nin gündeminde promosyon yarışı vardı. Bu bir şekilde finanse ediliyor. Bayiler dağıtım şirketleri şeffaf değil diyor. Şeffaflık bizim kurumun olmazsa olmaz protokolüdür. Sendikalardan bayileri eğitmelerini istiyoruz. Yüzde 43 maliyetleri bayi karşılamış. Toptancı bir şirketin promosyona katılmasıyla perakendecinin promosyona katılım oranının aynı olması doğru mu değil mi PÜİS buna çalışsın. Akaryakıtta vatandaşa tavsiyemiz ucuz olanı tercih etmeleridir.’’ ifadelerinde bulundu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal