Engelli Memur Alımları Açıklandı! Kamuya Engelli Memur Alımları Atama Tarihleri Ne Zaman?

Ocak ayı içerisinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, engellilerin hem devlet korumasından yararlanan gençlerin hem de şehit yakını ve gazilerin atamasının yapılacağını açıkladı. Peki Kamuya engelli memur alımları atama tarihleri ne zaman yapılacak?

13.01.2021-11:10 - (Son Güncelleme: 13.01.2021-11:00) Engelli Memur Alımları Açıklandı! Kamuya Engelli Memur Alımları Atama Tarihleri Ne Zaman?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, geçtiğimiz günlerde engellilerin hem devlet korumasından yararlanan gençlerin hem de şehit yakını ve gazilerin atamasının yapılacağını müjdelemişti. Engelli memur başvuruları 13 Ocak tarihinden itibaren başladı. Engelli atamaları ne zaman olacak? 2021 engelli memur atamaları hangi EKPSS puanıyla yapılacak?

https://www.haber365.com.tr/ekonomi-haberleri/memur-alimlari-h192826.html

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Ocak 2021'de engelli memur alımları için açıklama geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlıklarının koordinasyonunda ÖSYM tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacağını söyledi. Bakan Selçuk geçtiğimiz günlerde 'Ocak başında engelli atamalarımızı gerçekleştireceğiz' dedi. Bakan Selçuk'un açıklamasına göre 2021 Ocak ayında engelli memur alımları için ilk atama yapılacak.

2021 ENGELLİ MEMUR BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Yeni Ekonomi Programı öncesinde yapılan açıklamanın ardından binlerce engelli vatandaş 2021 engelli memur alımı başvuru tarihleri ne zaman başlayacak araştırması yapıyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde video görüşmesiyle bir toplantı yaparak, engelli memur alımları 2021 için; 'İnşallah Ocak başında engelli atamalarımızı gerçekleştireceğiz' diyerek engellilere atama müjdesi vermişti. Bakan Selçuk'tan yeni bir yazılı açıklama geldi. Yapılan açıklamada 2018-EKPSS veya 2020-EKPSS puanına göre alım yapılacağı açıklayarak şunları söyledi;

'Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM'nin internet adresinde (www.osym.gov.tr) yayımlanacak olan tercih kılavuzuna göre gerçekleştirebilecek.

Adayların, tercih kılavuzunda yer alan kadroları tercih edebilmeleri için öğrenim düzeylerine göre 2018-EKPSS veya 2020-EKPSS'ye girmiş ya da 2018-Kura veya 2020-Kura ile yerleştirme için başvuru yapmış olması gerekiyor.

Adaylar tercih işlemlerini; 13-19 Ocak arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 19 Ocak saat 23.59'a kadar yapabilecek.'

ENGELLİ MEMUR ATAMALARI BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU

Bakan Selçuk, devlet korumasından yararlanmış 1093 genç için de tercih işlemlerinin 19 Ocak saat 23.59'a kadar uzatıldığına değinerek, "Gençlerimizden gelen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde tercih işlemleri 19 Ocak'a kadar uzatıldı." ifadelerini kullandı. Engelli memur adaylarının başvurularını 19 Ocak 2021 Salı gününe kadar yapması bekleniyor.

EKPSS MEMUR ATAMA BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Yerleştirme işlemleri için tercih kılavuzunun Bakanlığın resmi internet sitesi olan 'https://www.ailevecalisma.gov.tr' adresinden yapılacak. EKPSS memur atama tercihleri başvurusu ise 'www.turkiye.gov.tr' adresi üzerinden yapılacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal