Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Yeni Kömür Sahaları Özel Sektöre Açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni taş kömürü ruhsat alanlarını özel sektöre açacaklarını, bunun yanında YEKA ihalelerini de sürdüreceklerini açıkladı.

25.02.2019-12:59 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-12:56) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Yeni Kömür Sahaları Özel Sektöre Açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni taş kömürü ruhsat alanlarını özel sektöre açacaklarını, bunun yanında YEKA ihalelerini de sürdüreceklerini açıkladı.

Enerji Bakanı Dönmez, yurt içi enerji kaynağı arzını yükseltmek için yeni taş kömürü ruhsat alanlarını özel sektöre açmayı düşündüklerini belirtti.

Dönmez, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde gerçekleştirdiği konuşmada, "Bu hızla çıkarmamız bin yıl sürer. Taş kömürü ithalatına her yıl 3-4 milyar dolar harcıyoruz. Hem TTK, hem de yeni ruhsat alanlarını özel sektöre açarak üretimi artırmayı hedefliyoruz" sözlerini aktardı.

Reuters’da çıkan haber doğrultusunda, taş kömürü rezervinin 1.5 milyar ton, üretimin ise senede 1 ile 1.5 milyon ton arasında bulunduğunu belirten Dönmez, üretimin yükselmesi gerektiğini vurguladı.

'DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRECEK’

Türkiye'nin satın aldığı ikinci derin su sondaj gemisinin şu anda tersanelere getirildiğini, bakımın yapıldığını ve yakında hizmet vermeye hazır olacağını belirten Dönmez, Türkiye'nin doğalgaz aramak amacıyla Karadeniz ve Akdeniz'de petrol sondajlarını sürdüreceğini aktardı.

Dönmez, yenilenebilir enerji kapsamında YEKA ihalelerinin de devam edeceğini söyleyerek, "Bazen kapasiteleri küçültebiliriz fakat ihalelere devam edeceğiz" dedi.

Son Dakika Ekonumi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal