Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Cansız: Türkiye'nin 200 Ton Altın Rezervi Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi çerçevesinde madencilik alanında atılan adımlar hakkında yorumlarda bulundu.

25.02.2019-17:28 - (Son Güncelleme: 25.02.2019-19:04) Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Cansız: Türkiye'nin 200 Ton Altın Rezervi Var

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, Türkiye'nin altın madeninde bin 200 ton kanıtlanmış rezervi olduğunu söyleyerek, 'Potansiyeli ise 6 bin 500 ton. Bir tonu 45 milyon dolar üzerinden işlem görüyor. Potansiyelimizin yarısını bile kullansak, 100 milyar doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşabiliriz.' açıklamasında bulundu.

Cansız, 2. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi çerçevesinde madencilik alanında atılan adımlar hakkında yorumlarda bulundu.

Madencilik alanında iş akışının hızlandırılması ve güvenli madencilik uygulamaları doğrultusunda önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Cansız, madenlerde denetimleri de sıklaştırdıklarını aktardı.

Cansız, geçen sene bin 248 maden sahası ihale edilerek 253 milyon lira sağlandığını ve 2019 yılında 2 bin sahanın ihale edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Türkiye'nin maden potansiyelinin de çok yüksek bir seviyede olduğunu ve bunu fırsata çevirerek sektördeki ithalatın önemli ölçüde engellenebileceğini söyleyen Cansız, "Türkiye'nin altında kanıtlanmış rezervi bin 200 ton, potansiyeli ise 6 bin 500 ton. Bir tonu 45 milyon dolar üzerinden işlem görüyor. Potansiyelimizin yarısını bile kullansak 100 milyar doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşabiliriz." şeklinde konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal