Emekliye Müjdeli Haber! Zam Geliyor

Türkiye'de 11.5 milyon emeklinin beklediği zam temmuz ayı içerisinde yapılacak.

13.05.2017-11:20 - (Son Güncelleme: 22.05.2017-09:14) Emekliye Müjdeli Haber! Zam Geliyor

Türkiye’de emekli olanların dört gözle beklediği zam haberi sonunda geldi. 11.5 milyon emeklinin maaşlarındaki değişim Temmuz ayı içerisinde gerçekleşecek. SSK, Bağ-Kur ve Memuriyetten emekli olan vatandaşlarımız Temmuz ayında zam alacaklar. Yapılacak olan bu zam şimdiden vatandaşlarımızı mutlu etti.

ZAMLAR OCAK VE TEMMUZ AYINDA YAPILIYOR

Türkiye’de emekli olanlar senede 2 defa zam alıyorlar. Bağ-Kur ve SSK’dan emeklileri ocak ve temmuz ayı içerisinde zam alıyor. Memurluktan emekli olanlar ise ocak ve temmuz ayında gerçekleştirilen toplu sözleşme ile belirlenen rakamlar üzerine zam alıyor. Bunun üzerine eğer bir enflasyon ortaya çıkarsa bunun farkı da onlara ödeniyor.

ZAMLI ÖDEME TEMMUZ AYINDA YAPILACAK

Temmuz ayında emeklilere zam yapılacak. Bunun için oocak ile temmuz arasında geçen 6 aylık enflasyon süreci en büyük belirleyici olacak.
Diğer yandan en kötü sonuç olarak rakamlar eksi çıkması halinde bile SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 civarında bir zam gelmesi bekleniyor.
Memurluktan emekli olanlar ise zamlarını toplu sözleşme gereği 4 temmuz tarihinde zam alabilecek. Memurlar için yüzde 5.71 ile 2.71 arasında bir farkla zam alacağı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal