Emekliye Büyük Destek! Maaşlarla Beraber Ek Ücretler de Yükseliyor

12 milyon emeklinin refah seviyesini yükseltmek, gelişme hızından daha fazla pay almalarını sağlamak amacı ile hükümet, yeni yılda da tüm imkânları sunacak. Bin lira altı emekli aylığı olmayacak. Emekli memurlar göreve geri gelebilecek. Emekli olup da iş kurana kredi desteği sağlanacak.

29.12.2018-10:47 - (Son Güncelleme: 29.12.2018-11:26)

12 milyon emeklinin refah seviyesini yükseltmek, gelişme hızından daha fazla pay almalarını sağlamak amacı ile hükümet, yeni yılda da tüm imkânları sunacak. Bin lira altı emekli aylığı olmayacak. Emekli memurlar göreve geri gelebilecek. Emekli olup da iş kurana kredi desteği sağlanacak.

DESTEK PAKETİ HAZIR

Bir seneyi geçen özel sağlık sigortaları gerçekleşecek. Ek gösterge düzenlemesinden, bir milyon emekli de faydalanacak, annelerin, ev kadınlarının erken emeklilik haklarına erişimleri olacak. Emeklilerin gelecekte yoksulluk sorunu ile karşı karşıya kalmalarını önlemek, sosyal güvenlik hizmetlerini güçlendirmek için, yeni yılda destek ajandasında yer alan başlıklar şu şekilde:

YENİ YILDA EK ÖDEME YÜKSELECEK

2018'in ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşecek enflasyona göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı belli olacak. 5 aylık enflasyona göre (Temmuz- Kasım) emeklilerin Ocak zammı, yüzde 10.64 olarak görünüyor. Bu verilere göre emeklilerin aldığı ek ödeme miktarında da yükselme olacak. Maaşın yüzde 4'ü olarak verilen ek ödeme, maaş çıktıkca değişiklik gösterecek.

GİRİŞİMCİYE KREDİ

İş kurmak isteyen emeklilere, düşük faizli kredi ve devlet kefareti ile desek sağlanacak. Taslak aşamasındaki projenin, yeni yılda uygulamaya geçirilmesi gündemde. Teşvikten yararlanmak isteyen girişimci emekliyle banka arasında, KOSGEB'in aracılık edeceği tahmin ediliyor. Bununla birlikte, yalnızca seçilen projelere destek verileceği belirtildi.

EMEKLİ MEMURLAR GÖREVE

Yeni hükümet sistemiyle kamu ve özel sektörden emekli olan, görevinden ayrılan yöneticiler, uzman personel, devlet kurumlarında maaşlı olarak çalışabilecek. Bu kişiler esnek çalışma sisteminden yararlanacak.

HİZMETTE KOLAYLIK SAĞLANACAK

SGK bütünleşik mali yönetim sisteminin uygulamaya geçirilmesiyle, emekli hizmetleri etkinleştirilecek. Emeklilik başta olmak üzere, sosyal güvenlikle ilgili kamu hizmetlerinin önemli bir kısmına e-devlet kapısı üzerinden erişim olacak.

SİGORTA SİSTEMİ

2019'da sigortacılık daha da ilerleyecek. Özel emeklilikle alakalı faaliyetlerin öngörülebilir olması sağlanacak. Özel Emeklilik Sektörleri Gözetim ve Denetim Politika Belgesi uygulamaya konulacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal