Emeklilerin Zam Oranını Belli Edecek Enflasyon Oranı Yarın Açıklanacak

Milyonlara emeklinin gözü yarın açıklanacak enflasyon oranında. Açıklanacak enflasyon oranına göre emeklilerin alacağı zam oranı belli olacak.

02.01.2019-14:10 - (Son Güncelleme: 02.01.2019-14:45) Emeklilerin Zam Oranını Belli Edecek Enflasyon Oranı Yarın Açıklanacak

Milyonlarca emekli ve memurun gözü yarın duyurulacak enflasyon oranında. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon bilgilerini yarın saat 10.00'da açıklayacak. Enflasyon verisi memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına direkt olarak etki yapacak.

YARINKİ ENFLASYON VERİSİ MAAŞ ZAMLARINI BELİRLEYECEK

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zammı 2018'in ikinci kısmındaki enflasyon oranına göre tespit edilecek. Memur ve memur emeklisi ise toplu sözleşme ile Ocak'ta yüzde 4'lük zam almıştı. Fakat enflasyonun yüzde 3,5'i geçmesi halinde memur ve memur emeklisinin yüzde 4'lük maaş zammına ek olarak enflasyon farkı da ilave edilecek. Bu nedenle yarın duyurulacak enflasyon verisi milyonlarca vatandaşın maaş zammına etki edecek.

SSK VE BAĞKUR EMEKLİSİNİ 108 TL İLE 541 TL ARASINDA ZAM BEKLİYOR

Aralık ayı enflasyonuna göre zam oranları yükselecek veya düşecek. 2019 Senesi Programı'ndaki enflasyon tahminine göre, Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur'lularda yüzde 10,65 oranında, memur emeklilerinde ise yüzde 11,15 olacak. SSK ve Bağ-Kur'luların maaşına gerçekleştirilecek zam ve ilave ödeme artışı ile beraber 108,68 TL ile 541,36 TL zam bekleniyor. Fakat net rakam yarın duyurulacak enflasyon verisinin sonrasında netlik kazanacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİ ENFLASYON FARKINI 15 OCAK'TA ALACAK

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak. Toplu sözleşme uyarınca, enflasyon farkı 6 aylık dilimler biçiminde hesaplanıyor. 2018'nin ilk 6 ayında enflasyon yüzde 9,17 olmuş, bu sebeple söz hususu dönem için tespit edilen yüzde 4 toplu sözleşme zammına ilave olarak yüzde 5,17 enflasyon farkı memur maaşlarına yansıtılmıştı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal