Emeklilere Ödenecek Bayram İkramiyelerinin Tarihi Belli Oldu

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyelerinin ödenme tarihi belli oldu. Buna göre 27 - 31 Mayıs tarihleri arasında bayram ikramiyeleri ödenecek.

13.05.2019-10:00 - (Son Güncelleme: 13.05.2019-09:53) Emeklilere Ödenecek Bayram İkramiyelerinin Tarihi Belli Oldu

Emeklilerin dini bayramlarda ikramiye verilmesi isteği geçen sene faaliyete geçti. Ramazan ve Kurban bayramlarında emeklilere biner lira tutarında ikramiye verildi. Geçen sene 15-17 Haziran'a denk gelen Ramazan Bayramı öncesi, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur emeklilerinin ikramiyesi 7 Haziran'da, SSK emeklilerinin ikramiyesi de 8 Haziran'da verildi.

MAYIS'IN SON HAFTASI ÖDEMELER YAPILACAK

Habertürk'ün haberine göre; bu sene de Ramazan Bayramı 4 Haziran Salı günü başlayacak. Memur maaş ödemeleriyle çakışma olmayacağı için bayramdan önceki 27-31 Mayıs haftasının ilk yarısında emekli ikramiyelerinin verilmesi bekleniyor.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLECEK?

Bayram ikramiyesi, ödemenin yapıldığı tarihte SGK'dan emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı (dul-yetim aylığı) ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri almakta olan kişilere veriliyor. Ayrıca aylık almakta olan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alacak.

Mayıs ayına dek emekli aylığı bağlanmış olan yeni emekliler de Ramazan Bayramı'nda ikramiye alabilecek. Fakat, haziranda emekli olacak kişiler ilk bayram ikramiyelerini Kurban Bayramı'nda almaya hak kazanacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal