Emekliler Yaz Aylarında 2 Bin Lira İkramiye Alacak

Emekliler bu yaz çifte ikramiye alacak. Yaz aylarındaki bayramlarda toplam 2 bin lira emeklilerin hesabına yatırılacak.

01.04.2019-14:09 - (Son Güncelleme: 01.04.2019-16:03) Emekliler Yaz Aylarında 2 Bin Lira İkramiye Alacak

Emekliler için bu yaz önemli ödemelerin olduğu bir dönem duruma gelecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında 1000'er lira ikramiye alacak olan emekliler ayrıca Temmuz ayının ardından da maaş artışı yaşayacak. Maaş artışı memur emeklileri için çifte zam manasına da geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise hem enflasyon oranında zam alacak hem de ilave ödemelerinde artış olacak. Bu yaz yapılacak gelir artırıcı gelişmeler şu şekilde olacak:

MAYIS SONUNDA İKRAMİYE

Mayıs ayının son günlerinde yani Ramazan bayramından evvel 12,5 milyon emeklinin hesaplarına biner lira ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek. Ramazan bayramından evvel emekli olanlar da bu paradan faydalanacak. İkramiye için herhangi bir yere başvurmaya lüzum olmayacak. Para 27-31 Mayıs tarihleri arasında hesaplara yatırılacak.

SSK-BAĞKUR'LUYA EK ÖDEME

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı ile beraber yeni zamlarına kavuşacak. Bu zamlar Temmuz ayına dek yapılacak 6 aylık enflasyon oranı kadar olacak. Tahminler zammın yüzde 10'a yaklaşacağını ifade ediyor. Emeklilerin ayrıca yüzde 4 oranındaki ilave ödemeleri de bu zamla beraber artacak.

MEMUR EMEKLİSİNE İKİ ARTIŞ

Temmuz ayında memurlar ve memur emeklileri yüzde 5 kadar toplu sözleşme zammı alacak. Bu zammın sonrasında meydana gelecek 6 aylık enflasyon farkı da artışa ilave edilecek ve hesaplara yatırılacak. Bu şekilde memur emeklileri çifte zam almış olacaklar.

İKİNCİ İKRAMİYE AĞUSTOS'TA

Ağustos ayında ise Kurban Bayramı sebebiyle ikinci ikramiyeler de emeklilerin hesabına verilecek. Mayıs'ta bin lira ikramiye alan emekliler bu defa 5-9 Ağustos tarihleri arasında bin lira daha alacak. Bu paralarda emeklilerin hesaplarına yatırılacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal