Emekliler Müjde! Bugünden İtibaren Yatırılıyor

450 bin memura yapılan düzenleme sayesinde ek ikramiyeler bugünden itibaren verilmeye başlandı.

18.09.2017-14:20 - (Son Güncelleme: 18.09.2017-14:22)

Emekli memurlar için ek ikramiye ödemeleri sürdürülürken daha başvurmayan vatandaşlar içinde zaman giderek azalıyor. 30 seneden fazla çalışmış olmasına rağmen 30 sene üzerinden emekliliği gerçekleştirilen 450 bin memura yapılan düzenleme sayesinde ek ikramiyeler bugünden itibaren verilmeye başlandı.

27.01 TARİHİNE KADAR BAŞVURUN

İkramiye miktarının üst sınırı ilk sene için 7.500 olarak düzenlendi. Bu miktar başvurudan sonra 3 aylık bir sürede hesaba yatırılacak. Kalan miktar varsa bir sene sonra faiziyle beraber verilecek. Söz konusu düzenlemeden, ölen memurların dul ve yetimleri de faydalanabiliyor. 27.01.2017 tarihinde bu süreç başladı. Hak sahipleri 27.01.2018 tarihine kadar başvurdukları takdirde ödemelerini alabilecek. Başvuru tarihinden sonra yapılan başvurulara ikramiye verilmeyecek.

SGK’DAN MÜJDE! HERKES EMEKLİ OLACAK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Erhan Nacar, çalışmayan anneler ve ev hanımlarının da artık emekli olabileceklerini söyledi.

Nacar, söz konusu durum hakkında dava açtıklarını ve davayı kazandıklarını ifade ederek ‘Yargıtay bu karara onay verirse ülkedeki annelerde herhangi bir işte çalışmadan kaldığı ikametgah zamanlarına bakılarak borçlanma yapabilecekler’ açıklamasını yaptı.
Nacar, evde bulunan anneler ve ev hanımlarına yönelik emeklilik yolunun açılabileceğini ve mahkumların da emekli olabileceği gibi birçok konu hakkında konuşma yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal