Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber geldi. Emekli zammı bugün büyük oranda belli olacak. Peki emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarıyla ilgili son gelişmelerin detayları haberimizde...

03.12.2018-08:33 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-08:22) Emekli Zammı Ne Kadar Olacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği haber geldi. Emekli zammı bugün büyük oranda belli olacak. Peki emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Emekli maaşlarıyla ilgili son gelişmelerin detayları haberimizde... İşte detaylar:

2018 yılının ikinci yarısında yapılan enflasyon; SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin de yüzde 4'lük artışa ilaveten alacağı farkı gösterecek. Bunun 4 aylık döneminin verisi belli oldu. Temmuz- Ekim enflasyonu yüzde 12.26 çıktı. Bugün de Kasım ayı enflasyonu açıklanacak. Böylece milyonlarca emeklinin zam oranı büyük ölçüde ortaya çıkacak. Zammın belli olması için sadece Aralık ayı enflasyonu beklenecek. Bu da 3 Ocak'ta açıklanacak.

EMEKLİ ZAMMI İLE ALAKALI TAHMİNLER

2019 Yılı Programı'ndaki enflasyon tahminine göre, Ocak zammı SSK ve Bağ-Kur'lularda yüzde 10.65, memur emeklilerinde yüzde 11.15 olacak.

Merkez Bankası'nın tahmini ise SSK ve Bağ- Kur'lulara yüzde 13.12, memur emeklilerine yüzde 13.62 zam yapılabileceğini gösteriyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal