Emekli Astsubay Özlük Hakları Neleri Kapsamaktadır

Astsubay okullarında özel eğitim alarak yetiştirilen ve orduya katılan kişilere astsubay olarak nitelendirilmektedir. Astsubaylar belli bir dönem görev yaptıktan sonra emekliye ayrılma hakkı kazanmaktadırlar ve emekliye ayrıldıktan sonrasında da yine özlük haklarına sahip olmaktadırlar.

30.03.2020-18:58 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-18:58) Emekli Astsubay Özlük Hakları Neleri Kapsamaktadır

. Vatani görevlerini yapan ve vatanını korumakta görevli olan bu TSK personelleri de memur statüsünde yer almaktadır.

Fakat özlük hakları memurun özlük haklarından farklı olabilmektedir. Mesela sıradan bir memur göreve başlarken 9/2 dereceden göreve başlarken bir astsubay görevine 9/1 derecesinden başlamaktadır. Memur ve emekli astsubay özlük hakları arasında da farklılıklar olabilmektedir. Emekliye ayrılan astsubayların özlük hakları hakkında karşıt görüşler bulunmaktadır. Gerçek olan özlük haklarına baktığımızda bilineni aksine özlük hakları ile de karşılaşılabilmektedir. Emekli Astsubayların Özlük Hakları Neleri Kapsamaktadır

Emekli astsubayların özlük haklarını sıralayacak olursak:

  1. Astsubaylar mesleğe başlarken 9/1 derecesinden göreve başlamaktadırlar.
  2. 20 yıl fiilen devlete hizmet eden astsubay ve rütbe olarak başçavuş rütbesine ulaşan astsubaylara başarı tazminatı ödemesi yapılmaktadır. Bu tazminat belli bir katsayı ile çalışma yılının çarpımı sonucu elde edilen bir miktar olup her emekli astsubayın tazminat miktarı farklılık gösterebilmektedir.
  3. 657 sayılı kanun içerisinde yer alan yüz kızartıcı suçlar hariç memurlara verilen sicil affı, 926 sayılı kanuna tabi astsubaylara da verilmesi iyileştirme teklifleri arasında bulunan ve düzenlenecek olan bir özlük hakkıdır.
  4. Emekli astsubaylar için muvazzaf subayken aldıkları maaş üzerinden belli bir oranda emekli maaşı ödemesi yapılmaktadır.
  5. Emekli astsubayların kıdem, komutanlık, emeklilik tazminatı gibi tazminatları alma hakkına sahip olabilecekler.

Tüm bunlar emekli astsubay kişilerin özlük hakları içerisinde yer almaktadır. Emekli astsubayların birçoğu bu bahsedilen özlük haklarında iyileştirme yapılması gerektiğini de düşünmektedirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal