Elon Musk'tan Dev Zarar Açıklaması

ABD'li girişimci Elon Musk'ın şirketi Tesla Motors, 2018'in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı.

03.05.2018-17:16 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-16:27) Elon Musk'tan Dev Zarar Açıklaması

Musk'ın amiral gemisi Tesla Motors, 2018'in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Bu tutar, 2003'te kurulan ve elektrikli otomobil üretiminde öncü olmayı hedefleyen şirket tarihinin en büyük çeyreklik zararı olarak kayda geçti. Şirketin bir önceki en fazla zararı ise 2017'nin tamamında 2 milyar doların üzerinde olmuştu.


ŞİRKETİN 2018'İN İKİNCİ YARISINDA KÂRA GEÇMESİ BEKLENİYOR


Şirketten yapılan açıklamada 2018'in ikinci yarısından sonra Tesla'nın kara geçeceği taahhüt edildi. Sermaye harcamalarını bu yıl 3 milyar doların altına çekmeyi hedefleyen Tesla, 'kısa vadeli ihtiyaçlara' odaklanacağını belirtiyor. Yatırımcılara bilançonun detaylarıyla ilgili bilgi veren Tesla yönetimi, lüks elektrikli araç sınıfındaki otomobillerin teslimatlarının yılın ikinci yarısında hızlanacağı, bunun da gelirlere olumlu yansıyacağı belirtildi.

İLK HEDEF MODEL 3'ÜN ÜRETİM MALİYETİ DÜŞÜRMEK

Tesla'nın en yakın planı Tesla'nın geniş kitlelere satmayı hedeflediği Model 3 elektrikli aracının imalat süreci hala geliştirilmesi. Satışların başlaması ile zararın ortadan kalkması öngörülüyor.

Şirket üretim maliyetlerini düşürmenin yollarını arıyor. Tesla'dan yapılan açıklamada Model 3 konusunda "Çok fazla otomasyon sürecini çok hızlı biçimde uygulamaya çalışarak hata yaptık" dendi. CFRA yatırım danışmanlığı şirketinden Efraim Levy, Tesla'nın kasasındaki nakitten yemeye devam ettiğini ifade etti.

SORULARDAN SIKILAN MUSK: BU SORULAR BENİ ÖLDÜRÜYOR

Toplantının soru cevap bölümünde Elon Musk'a şirketin finansalları konusunda yöneltilen sorular üzerine Musk, "Çok kuru sorular, beni öldürüyorlar" dedi ve hisse analistlerini YouTube üzerinden yayınlanan basın toplantısına dahil etmedi. Tesla hisseleri, New York Borsası'nda kapanış sonrası işlemlerde yüzde 5 değer yitirdi. Musk, yatırımcıların uzun vadeli hedeflere odaklanması gerektiğini savunuyor ve kısa vadeli borsa dalgalanmalarının Tesla'nın vizyonunu değiştirmeyeceğini ifade ediyor.

Son Dakika Emlak Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal