"Ekonomimizdeki Düzelme İnşaat Sektöründe de Net Bir Şekilde Görülüyor"

Ocak ayında Türkiye'de satılan konut adedinin yüzde 55,8 oranında artış göstermesinin akabinde, Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas bu durumu ekonomide olan olumlu gelişmelerle ilişkilendirdi.

17.02.2020-16:32 - (Son Güncelleme: 17.02.2020-16:53) "Ekonomimizdeki Düzelme İnşaat Sektöründe de Net Bir Şekilde Görülüyor"

Ocak ayında Türkiye'de satılan konut adedinin yüzde 55,8 oranında artış göstermesinin akabinde, Konutder ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas bu durumu ekonomide yaşanan olumlu gelişmelerle ilişkilendirdi.

“Genel ekonomimizdeki düzelme toplumun bütün kesimlerine yayılmış durumda. Bu olumlu hava özellikle 2019’un Ağustos ayından itibaren inşaat sektöründe de net bir şekilde görülmeye başlandı.” ifadeleriyle düşüncesini dile getiren Elmas, kredi faizlerindeki düşüşün olumlu etkisine de değindi.

Konut ve inşaat sektörünün toparlanma ivmesine girdiğini belirten Elmas'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ocak ayıyla birlikte konut satışları da çok iyi bir yere geldi. Burada birinci el konut satışlarına vurgu yapmam lazım.

Birinci el konut satışları, yani üreticilerin üretip de sattığı konutlar, sıfır konutlar, çok önemli. Orada bir miktar yukarı doğru ivmelenme var ama yeterli değil.

Ocak başında hükümetimizin desteğiyle kamu bankalarımız konut kredi faizlerini birinci el konutlar için 0.79’a çekmişti. Bu çok önemli bir düzenlemeydi.

Onun etkilerini Şubat’ta ve Mart’ta daha fazla göreceğiz. Ocak ayına da yansımış tabi ama daha nispi bir yansıma söz konusu.

İnsanlar bunu daha çok Ocak’ın 15’inden sonra hissedebildi. Yani kısaca veriler moral verici.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal