Ekonomik Verilerde İyileşme Sürüyor

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın, yayınladığı finansal istikrar raporunda ekonomideki son gelişmelerle ilgili önemli ifadeler yer aldı.

29.11.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 29.11.2019-11:10)

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayınlanan raporda enflasyondaki düşmenin devam etmesi, beklenletilerin de bu düşüşü destekliyor oluşu ve döviz kurundaki dalgalanmalarında azaldığına dikkat çekildi. Öte taraftan da faizlerin düşmesiyle beraber ekonomik verilerdeki iyileşmenin önemine işaret edildi. 

Tüm bunların yanında bankacılık sektörünün tüm bu süreçlerde ayakta kalabilmesi de sektörün dayanıklılığını göstermesi bakımından da sürece katkısı önemi belirtildi. Merkez Bankası'nın raporundaki ilgili ifadeler şu şekilde:

"Enflasyondaki düşüş ve beklentilerdeki iyileşme ön plana çıkarken, döviz kuru oynaklıkları azaldı, faiz oranları belirgin geriledi. Bankacılık sektörünün güçlü sermaye ve likidite yapısı, sektörün risklere karşı dayanıklılığını desteklemektedir."

Yayınlanan raporda borçlanmayla ilgili de bilgilere yer verilerek şunlar belirtildi: "Kredi arz ve talep koşullarındaki iyileşme, enflasyondaki düşüş eğilimi ve enflasyon beklentilerindeki gerileme iktisadi faaliyeti desteklemektedir. Hane halkı borçluluk oranı gelişmekte olan ülkeler ortalamasının altında.

Son olarak da istikarara yönelik hedefler konusunda da Türkiye ekonomisinin iyi bir görünümde olduğu belirtilirken; "Küresel büyüme görünümüne yönelik endişeler, ticarette korumacılık eğilimleri ve küresel iktisadi politika belirsizlikleri, finansal istikrar üzerinde aşağı yönlü risk unsurlarıdır. TCMB, elindeki tüm politika araçlarını fiyat istikrarını sağlama ve finansal istikrarı destekleme hedefleri doğrultusunda etkin biçimde kullanmaya devam edecektir." denildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal