Ekonomide En Güçlü Ülkeler

Ekonomide güçlülük demek dünya piyasasında da güçlülük demektir. Piyasaya hâkimiyetin artması demek ise dünya düzeninde söz sahibi olma konusunda da artmak demektir. Ekonomide en güçlü ülkeler dünya piyasasında söz sahibi olurlar.

27.07.2020-10:56 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-10:54) Ekonomide En Güçlü Ülkeler

Uluslararası Para Fonu (IMF) yayınladığı ülkelerin parasal durumlarına göre Gayrisafi Yurt İçi Hasılaları (GSYİH) verileri dikkatte alınarak ekonomide en güçlü ülkeler sıralaması yapıldı. Bu sıralamaya göre ilk isimlerde bazı değişiklikler olsa da Amerika piyasadaki en yüksek değeri olan ülke olarak adı geçiyor.

Türkiye 2018 yılında yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle yükselişinde gerilemeye yaşadı. İki sıra kendini geriye atan Türkiye ise şu an 771,274 milyon dolarlık ekonomik piyasası vardır.

1.Amerika

Amerika Birleşik Devletleri 20 trilyon dolarlık devasa ekonomisi sayesinde bu ekonomide en güçlü ülkeler arasında uzun yıllardır birinci sırada olan bir ülkedir. Amerika Birleşik Devletleri’nin piyasadaki parasal durumu dünyanın yüzde yirmi beşini kapsayacak büyüklükte olan bir ekonomidir. Dünya’da piyasada büyük söz sahibi olan Amerika ekonomiye yön veren bir ülkedir.

2.Çin

Sıralamada ikinci sırada olan Çin Halk Cumhuriyeti sıralamada ani yükselişe sahip olan devasa bir güç haline gelmeye başlıyor. Yıllar önce önündeki Japonya’yı da geçen Çin bu ekonomik güçlenme hızı ile giderse Amerika’nın yerini bile alabilecek güç olarak görülüyor. 13 trilyon dolarlık ekonomisi şimdi için listede ikinci sırada olmasını sağlıyor.

3.Japonya

Uzak Doğu’nun ada ülkesi olan Japonya özellikle teknoloji alanında hakimiyeti dolayısıyla ekonomide büyük etkisi olan bir devlettir. Listede üçüncü sırada olan Japonya 4.9 trilyon dolarlık ekonomisi sayesinde Avrupa devletlerinin dahi önünde kendine yer alan ekonomisi güçlü olan bir devlettir.

4.Almanya

Avrupa’nın en güçlü olan devleti Almanya sanayi döneminden itibaren disiplinli iş ahlakı sayesinde ekonomisini büyüten bir devlettir. Otomotiv sektöründe piyasada büyük söz sahibi olan ülke 3,9 trilyon dolarlık ekonomisi sayesinde dünya piyasasında kendinin dördüncü olarak gösteren bir ülkedir.

5.Birleşik Krallık İngiltere

Avrupa’da Almanya’dan sonra gelen İngiltere ekonomide beşinci güçlü devlettir. 2,8 trilyon dolarlık ekonomisi sayesinde zamanında Batmayan Güneş olarak nitelendirilen İngiltere piyasada şu an Avrupa’nın ikincisi ve dünyanın beşincisi konumundadır.

6.Fransa

Avrupa’nın büyük ve kalabalık ülkelerinden bir olan Fransa piyasada kendini 2,7 trilyon dolarlık ekonomisi ile altıncı sırada kendine yer bulur.

7.Hindistan

Dünya’nın en kalabalık ülkesi ve geniş topraklara sahip olan Hindistan 2,7 trilyon dolara gelen ekonomisi ile Fransa’dan sonra gelen Asya ülkesidir ekonomik güçlülükte.

8.İtalya

Modanın başkenti olan İtalya ekonomide güçlülüğünü sekizinci sırada tamamlıyor. 2 trilyon dolarlık ekonomisi İtalya’yı ekonomik olarak rahat yaşatacak bir rakamdır.

9.Brezilya

Güney Amerika’nın büyük ülkesi Brezilya listede ilk on içerisinde bulunuyor. 1,8 trilyon dolar ekonomisi Brezilya’yı dokuzuncu sıraya sokuyor.

10.Güney Kore

Teknolojik alanda gelişmelerini hızla sürdüren ve piyasada giderek güçlenileceğine inanılan Güney Kore liste içerisinde ilk onda olan ülkedir. 1,7 trilyon dolarlık ekonomisi giderek güçlenmeye başlıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal