Ekonomide Düzenlemeler İçeren Kanun Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi

Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe girdi. Değişikliğe göre, kitap ve süreli yayınlarda KDV oranı sıfırlandı, tarımsal kredi borçları yapılandırılabilecek.

22.02.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 22.02.2019-09:43) Ekonomide Düzenlemeler İçeren Kanun Resmi Gazete'de Yayımlanarak Yürürlüğe Girdi

Sosyal Hizmetler Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe girdi.

Değişikliğe göre, engellilere 'evde bakım hizmeti desteği' için 'hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelirin asgari ücretin aylık net tutarının 2/3'ünden az olması şartı' doğrultusunda gerçekleşen hesaplamaya bayram ikramiyeleri sayılmayacak.

Bayram ikramiyeleri sayılarak yapılan hesaplama neticesinde evde bakım hizmeti desteği verilmeyen engellilere bu hizmet tekrar ödenmeye başlanacak; ödenmeyen yardım tutarları da defaten kendilerine ödenecek.

TARIMSAL KREDİ BORÇLARI YAPILANDIRILABİLECEK

Tarımsal üretime devam etmeleri kaydıyla; Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince kullandırılan tarımsal kredi alacaklarından 31 Aralık 2018 tarihi ile beraber tasfiye olunacak alacaklar hesabına yatırılanlar ile borçları çeşitli afetler sebebi ile ilgili mevzuat bünyesinde ertelenmiş olan kişiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen üçüncü ayın bitimine kadar banka/kooperatife başvuru gerçekleştirerek tarımsal kredi borçlarını yapılandırabilecek.

Söz konusu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce, yapılandırılan ve ödemeleri halihazırda süren krediler, bu madde hükmünden etkilenmeyecek fakat başvurmaları halinde bu madde hükümlerinden yararlandırılabilecek.

Son Dakika Ekoomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal