Ekonomi Şurası

TOBB Türkiye ekonomi şurası, ekonomi alanında ulusal ve uluslararası alanın incelenmesi, analizi ve geleceği dair planlamaların yapıldığı kurul olarak çalışmaktadır.

27.07.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 27.07.2020-09:35) Ekonomi Şurası
TOBB Türkiye ekonomi şurası, ekonomik kalkınma, kriz yönetimi, uluslararası ticaret, enerji bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı üzerinden yönetilerek, ekonominin yıllık düzenlemeleri, gelecek planlaması ve milli gelir iradesi üzerine toplantılar yaparak, süreci takip etmektedir.

Ekonomi Şurası Kimlerden Oluşur?

Türkiye’de TOBB olarak, Türkiye ekonomi şurası, Türkiye odalar ve borsalar birliği üzerinden yürütülmektedir. Bu alanda halkın refahını ve ekonominin çizgisini belirleyecek, atılımların yapılması, sermaye ve hizmet alanlarının oluşturulmasını da ekonomi alanındaki eksiklikler üzerinden değerlendirilerek uygulamaya geçilmesi için toplantılar düzenlenmektedir. Son dönemde ekonomi alanında Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Lütfi Elvan, Berat Albayrak, Mehmet Müezzinoğlu ve Numan kurtulmuş isimleri yer almaktadır. Bununla birlikte Nurettin Canikli ve TOBB Başkanı olarak da Rıfat Hisarcıklıoğlu, şuraya katılarak, ekonomik istikrar, düzenlemeler ve yatırım alanları hakkında konu başlıklarının belirlenerek, bakanlıklar arası yeni açılımların oluşturulması üzerine çalışmalar yapılmasına dair toplantılar düzenlenmektedir.

Türkiye Ekonomi Şurası

Türkiye ekonomi şurası, ulusal ve uluslararası alanda ekonomik önemli atılımlar üzerine çalışmalar düzenlenmesini sağlamaktadır. Bu alanda 61 sektör temsilcisi söz alarak, çözüm önerileri sunabilir, sorular yöneterek ekonomik istikrar alanı üzerine bilgi aktarımı yapılabilir. Kamu, özel sektör işbirliği için gerekli olan bütün ekonomik çalışmalara dönün milli gelir etkileri, faiz oranları ve vergi alanındaki değişiklikler de masada yer almaktadır. TOBB sektörel ve borsalar birliği birleşiminden oluşan, global ve ulusal ekonomi alanlarında gerekli olan bütün işlemler üzerine çalışmaların yürütülmesi, yatırım alanlarının oluşturulması aynı zamanda yeni sektörlere teşvik üzerine de çalışmalar oluşturulmasına dönük ekonomik kalkınma alanında kazanç odaklı ve piyasaya dönük bir işbirliği yapılır.

Ekonomi Şurasında Yer Alan Bakanlıklar

Ekonomi şurası üzerinden TOBB başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı ile işbirliği yapılmaktadır. Aynı zamanda Hazine ve maliye bakanı, ticaret bakanı, Milli eğitim bakanı, kültür ve turizm bakanlığı başta olmak üzere toplantılara katılmaktadır. Bu bakanlıklarla birlikte şurada yer alan diğer bakanlıklar; Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı, enerji ve tabi kaynaklar, tarım ve orman bakanlığı da toplantılara katılmaktadır. Bu toplantılarda dış ticaret ve iç ticaret alanından, ekonomik alandaki eksik noktalara kadar bütün analizler yapılarak, yatırım, borsa, sermaye ve yeni sektörel alanlar üzerine açılımlar yapılarak, oturumlar üzerinden faiz oranları, vergi değişiklikleri ve cari nedenler üzerine ekonomik istihdam maliyesine dönük çalışmalar gerçekleşir.

Türkiye Ekonomik Kalkınma Toplantıları

Ekonomik kalkınma toplantıları her yıl düzenli olarak yapılmakta ve ekonomik alandaki istikrarın sağlanması için yeni girişim alanlarına dönükte toplantılar düzenlenmektedir. Son dönemin ekonomisi, yurtiçi ve yurTdışı ekonomik gelişmeler, enflasyon, borsa ve yatırım alanlarına dair takipler yapılarak, gelişim odaklı düzenlemelere yoğunlaşılması için düzenlemeler yapılmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal