Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Son Dakika İran Açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, canlı yayında önemli açıklamalar yapıyor. Zeybekci, ABD'nin İran'a yaptırım kararını değerlendirirken durumun Türkiye için fırsat olduğunu söyledi.

11.05.2018-10:46 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-12:19) Ekonomi Bakanı Zeybekci'den Son Dakika İran Açıklaması

Zeybekci, ABD'nin İran'a yaptırım kararına ilişkin olarak , "Türkiye için fırsat. BM kararlarına da uyarak ben İran ile ticaret yapmaya devam edeceğim" diye konuştu.

Zeybekci'nin konuşmasından satır başları

"TÜRKİYE İÇİN FIRSAT BU"

ABD ülkelerinin ortak şekilde katıldıkları İran'a yapılan ambargoda Türkiye yatırımlarına ve ticaretlerine devam etti. İki kişi oturmuş imza atmış, anlaşmadan çekilirken bir temas olur. Bir taraf diyor ki "Ben çekiliyorum" o zaman bu anlaşma değildir.

"İRAN NE KADAR GÜÇLÜ İSE TÜRKİYE O KADAR GÜÇLÜ"

Bunda endişe edilecek pek bir şey görmüyorum. Türkiye gibi diğer ülkelerin de ABD ile aynı fikirde olmadıklarını görüyoruz. Türkiye için bir fırsat bu. Ben İran ile ticaret yapmaya devam edeceğim. Türkiye olarak bizim tavrımız bellidir ve biz İran ne kadar güçlü olursa Türkiye o kadar güçlü olur. Birinin zayıf olduğu coğrafyada ötekine çökerler.

Ortadaoğu'daki silah faturalarına bakmak lazım. Bazı ülkelerin çok fazla silahlandığını görüyoruz. Şuan görüyoruz ki İran, Rusya'nın Suriye'deki dramın bitirilmesi ile alakalı ortak bir tavırda. Bu kadar çok silah alan ülkelerin de sipariş üzerine İran'a yaptırım ricacısı oldukları ihtimal dahilindedir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal