Ekmeğe Zam Tartışmalarına Noktayı Koydu

Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı dün ekmeğe ülke genelinde yüzde 15 zam geleceğini açıklamıştı. Ticaret bakanlığı bugün yaptığı açıklamada bu iddiaları yalanladı.

27.07.2018-21:42 - (Son Güncelleme: 27.07.2018-23:00)

Ticaret Bakanlığı, ekmek fiyatlarının, şehirlerde veya ilçelerde esnaf için alakalı esnaf ve sanatkar odaları, tacirler için de ticaret odaları tarafından düzenlenen fiyat tarifelerine dayanarak belirlendiği belirtti. Yine aynı açıklamada, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun görüş bildirmekten başka ekmek fiyatlarını belirleme konusunda yetkisinin olmadığını ve ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Mevzu bahis ekmek fiyatlarının tacirler için "Tacir ve Sanayiciler Tarafından Üretilen Mal ve Hizmetlerin Azami Fiyat Tarifelerinin Düzenlenmesi Hakkında Yönetmelik" hükümleri kapsamında düzenlenen ve onaylanan tarifeler ile belirlendiği bilgisi aktarıldı.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, ilgili ticaret odası veya ticaret ve sanayi odası yönetim kurulu, ticaret il müdürü ve tarım ve orman il müdürü ile esnaf ve sanatkarlar odaları birliği, tarifeyi düzenleyen oda ve ilgili belediyenin temsilcilerinden oluşan heyetin değerlendirmesini almaktadır. Heyetin değerlendirmesi ve ilgili meslek komitesinin görüşü de dikkate alınarak yönetim kurulunca ekmek tarifesine ilişkin teklif oluşturulmaktadır. Hazırlanan bu teklif Bakanlığımızın görüşüne sunulmakta ve daha sonra yapılacak ilk toplantıda oda meclisinin onayına sunulmaktadır. Bu şekilde hazırlanan tarifeler oda meclisinin onayı sonrasında ilgili valilik ve belediyenin uygun bulması üzerine yürürlüğe girmektedir. Esnaflarımız için belirlenen tarifelerde de benzer bir süreç söz konusudur.’’

‘’Bu süreçler doğrultusunda bugün itibarıyla Türkiye genelinde ekmek fiyatlarında yüzde 15 artış öngören bir talep gelmediği gibi, Bakanlığımızca bu konuya ilişkin herhangi bir görüş bildirilmemiştir. Türkiye Fırıncılar Federasyonunun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır’’ ifadelerinin kullanıldığı açıklamada ‘’Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır’’ denildi.

YÜZDE 15 ZAM YAPILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı dün yaptığı açıklamada, ülke genelinde ekmek fiyatlarının yüzde 15 zam olacağını ifade etmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal