E-Devlet'e Nasıl Girilir? E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet, kamu kurumları tarafından verilen hizmetlerin online olarak daha kısa sürede yapılmasını sağlar. Vatandaşlar, sıra bekleme derdi olmadan işlemlerini hızlı şekilde yapabilirler.

30.01.2018-16:13 - (Son Güncelleme: 30.01.2018-16:10) E-Devlet'e Nasıl Girilir? E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?


E-Devlet uygulaması, 2500’den fazla hizmeti içerisinde bulundurur. 35 milyondan fazla kayıtlı kullanıcının bulunduğu uygulamada farklı kurumlara ait işlemler yapılabilir. SGK hizmet dökümü sorgulamadan araç plakasına yazılan ceza sorgulamaya, tapu bilgisinden öğrenci belgesi ve askerlik belgesi sorgulamaya kadar birçok işlem kısa süre içerisinde tamamlanabilir.


E-DEVLET GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Devlet’e giriş, turkiye.gov.tr internet sitesinden yapılır. Giriş için kullanılabilecek olan seçenekler; e-Devlet şifresi, T.C. kimlik kartı, mobil imza, e-İmza ve internet bankacılığı seçenekleri de kullanılabilir. Giriş seçeneklerinden birisi ile giriş yapıldıktan sonra istenilen hizmet üzerinden işlem yapılabilir.

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet, 400 kurum tarafından verilen 2500’e yakın hizmet için işlem yapma imkanı sunar. İhtiyaçlar doğrultusunda uygulamaya yeni hizmetler eklenir. E-Devlet üzerinden kullanıcıların en fazla işlem yaptıkları kurumlar; Sosyal Güvenlik Kurumu, Adalet Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı’dır.
E-Devlet uygulaması üzerinden kullanıcılar tarafından en fazla yapılan işlemler ise; SGK hizmet dökümü sorgulama, mahkeme davası, vergi borcu, araç plakasına yazılan ceza, askerlik belgesi, öğrenci belgesi, günlük döviz, hava tahmini, mobil hat sorgulamasıdır. Bunlar dışında; doğalgaz, su ve elektrik abonelikleri taşınabilir, emekli olmak için ne kadar süre kaldığı hesaplanabilir. Son olarak ücretli öğretmenlik başvuru hizmeti eklendi. Kullanıcılar uygulamaya giriş yaptıktan sonra, Milli Eğitim Bakanlığı menüsü üzerinden gerekli başvuru işlemlerini yapabilirler.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Devlet şifresi, PTT şubelerinden temin edilebilir. Şifre, 2 Türk Lira ücret karşılığında kapalı zarf içerisinde verilir. Şifre ile kişisel bilgilere erişim sağlanabildiği için, güvenlik açısından başka kişiler ile paylaşılmaması gerekir.

E-Devlet şifresi unutulursa, turkiye.gov.tr internet sitesinden yeni şifre edinilebilir. Yeni şifre için, uygulamaya daha önce giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kayıt edilmiş olması gerekir. Kayıtlı cep telefonu numarası yoksa, PTT şubesinden yeni şifre alınabilir. Bunun dışında diğer giriş seçenekleri kullanılarak da E-Devlet uygulamasına giriş yapılabilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal