E-Devlet Mahkeme Sorgulama

Turkıye.gov.tr adresi verdiği hizmetler ve Devlet Kurumlarına kolay ulaşım sağlaması açısından, birçok işleme olanak sağlıyor.

17.03.2020-13:50 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-13:51) E-Devlet Mahkeme Sorgulama

E-devlet sitesi aracılığıyla; Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve birçok bakanlığa internet üzerinden ulaşılarak bilgi alma hakkı kullanılabildiği gibi, kişilerin özel işlemleri de yapılabiliyor. Turkıye.gov.tr adresine girebilmek için TC kimlik numarası ve e-devlet şifresi gerekli oluyor. Postanelerden 2 TL karşılığında alınacak olan e devlet şifresi ile birçok işlem kısa sürede yapılabiliyor. Bu işlemlerden bir tanesini ise, insanları yakından ilgilendiren mahkeme safahat veya mahkemelik olma durumları oluşturuyor.

İcra Dosyası Sorgulama

E devlet uygulamasına TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra, üst kısımda bulunan arama sembolü işaretlenerek, icra dosyası sorgulama yazılır. Kişiye ait olan açılmış bir icra dosyası bulunuyorsa, bu seçenek üzerinden tüm detayları görüntülenebilmektedir. Hangi adliyede, kaçıncı icra dairesinde, hangi kuruluş veya bankaya borçlu olunduğu bu seçenek üzerinden öğrenilebilmektedir.

Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

E devlet uygulaması üzerinden, hukuk alanındaki diğer dava dosyaları da sorgulanabilmektedir. Bu işlem için Adalet Bakanlığı seçeneği işaretlenebileceği gibi, arama bölümüne dava dosyası sorgulama yazılarak arama yapılabilmektedir. Bu bölümde yapılan arama sonrasında, kişinin hakkında açılmış olan tüm dosyalar ekranda bir iki dakika içerisinde görüntülenmektedir.

E Devlet Üzerinden Tüm Konularda Evrak Alınabilir

E devlet sitesi üzerinde yapılan her işlem için evrak alınabilmektedir. Mahkeme dosyası sorgulama ekranında, bu ekranın bilgisayar çıktısı alınabilmektedir. İcra daireleri ile ilgili işlemler için e devlet uygulaması üzerinden evraklar ile işlem yapılabilmektedir. E devlet sitesinden, hakkınızda açılmış olan dava ve dosyaların belgelerinin bilgisayar çıktısını alabilmek için, ekranın yan tarafında bulunan yazıcı simgesini işaretlemek yeterli olmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal