E-devlet Maaş Sorgulama

Yeni gelen bu uygulama ile artık tüm memurlar bordro takibini e-devlet üzerinden yapabilmektedirler. Önceden kurumlara giderek yapılan birçok işlemi artık kolayca ve hızlı bir şekilde e-devlet üzerinden gerçekleşmektedir.

20.03.2020-00:03 - (Son Güncelleme: 19.03.2020-23:59) E-devlet Maaş Sorgulama

E-devlete Nasıl Giriş Yapılır?

PTT Müdürlüklerinden, kişisel başvuru ile şifre talebinde bulunarak e-devlet şifrenizi alabilirsiniz. Kimlik numaranız ve şifreniz ile www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapıp ilk şifrenizi değiştirebilme imkanı sağlarken ayrıca cep telefonu, mail gibi bilgilerinizi sisteme kaydedebilirsiniz. Bu yöntem dışında e-devletin sağladığı kolaylıklar ile artık şifre almaya gitmeden mobil imza, T.C. kimlik kartı, e-imza ve internet bankacılığı gibi özelliklerle giriş yaparak daha sonra şifrenizi değiştirebilmek mümkün.

Maaş Sorgulama Nasıl Yapılır?

Belli bir dönem önce Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle internet sitesi üzerinden memurların sorgulamasına açılan bordro bilgileri artık, e-devlet kapısı üzerinden gerçekleşmektedir. Bu sayede yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerden birini tercih ederek sisteme giriş sağlayıp, e-hizmetler bölümünden yada arama butonuna istediğiniz hizmeti, örneğin bordro sorgulama yazarak e- bordro hizmetine tıklayınız. Açılan sayfada görüntülemek istediğiniz bordro türünüzü seçerek maaş bordro bilgilerinizi görüntüleyebilir ve başka işlemleriniz de kolayca gerçekleştirilebilmektedir.

E-Bordro Hizmetinden Kimler Yararlanabilir?

Hızlı bir şekilde yayılmış olan bu sistem birçok birey tarafından tercih edilmektedir. Sistemden yararlanabilmek için en önemli şart 4A/4B kapsamında devlet memuru statüsünde olmanızdır. Başbakanlık genelgesi kapsamınca 4C ya da farklı bir sözleşmeye tabii olarak görev yapan memurlar bu sistemden yararlanamamaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarından farklı olarak, özel sektörde çalışan kişilerde e-devlet üzerinden maaş bordrosu sorgulamasını yapabilmekte ve ayrıntılı bir şekilde maaşında yaşanan kesinti gibi detayları görebilmektedirler. Özel sektör çalışanları, çalışmakta oldukları şirketin finans ve muhasebe biriminden veya insan kaynakları departmanına talebini bildirerek bilgilerine ulaşabilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal