EBRD'den Enerjisa'ya 100 Milyon Dolar Karşılığı Türk Lirası Finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD), konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Enerji'ye sağlanacak finansman, bankanın Türk Lirası Günlük Referans Kur (TLREF) mekanizması kapsamındaki ilk kredi olacak.

20.12.2019-09:02 - (Son Güncelleme: 20.12.2019-08:56)  EBRD'den Enerjisa'ya 100 Milyon Dolar Karşılığı Türk Lirası Finansman

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasından (EBRD) tarafından aktarılan bilgiye göre, Enerjisa Enerji'ye yapılacak finansman, bankanın Türk Lirası Günlük Referans Kur (TLREF) mekanizması dahilindeki ilk kredi olacak.
Bahsi geçen fnansman, 100 milyon dolar karşılığı olmak üzere Türk lirası olarak yatırılacak.
Enerjisa Enerji, krediyi elektrik dağıtım hizmeti sağladığı bölgede şebeke altyapısının ilerletilmesi, devam ettirebilir ve kesintisiz enerjinin sağlanması ve teknoloji yatırımları için kullanacak.
EBRD ve Enerjisa Enerji, finansman kapsamında elektrik sektöründe kadınların iş gücüne eşit katılımını sağlamak üzere destek de yapacak.
Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON ortak girişimi olarak kurulan Enerjisa Enerji, önceki sene hisselerinin yüzde 20'sini halka arz etmişti. Halka arz sonrasında Sabancı Holding ve E.ON'un şirkette yüzde 40'ar hissesi bulunuyor.

EBRD, Türkiye'de 2009'dan beri 302 projede yaklaşık 12 milyar avro değerinde yatırım yaptı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal