Dünya Devi Banka Kendi Kripto Parasını Çıkaracak

Ünlü yatırım bankası JPMorgan Chase, kendi kripto parasını üretme işinde sona geldi. Bankaya para yatıranların mevduatı önce "sabitcoin" olacak sonra blockchain sistemine aktarılacak.

26.06.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 26.06.2019-13:45)

Son 3 haftada Bitcoin'deki sert yükseliş sonrası ABD'nin en büyük yatırım bankası JP Morgan Chase'in de kendi blokzincir parasını üretme işinde kararlı olduğu öğrenildi.

Bloomberg'in haberine göre; JP Morgan Chase, JPM Coin adlı kripto parayı 2019 yılı sonunda kullanmaya başlayabilir. JPMorgan Chase Şubat ayında JPM Coin adı altında kendi kripto parasını üretme kararı almıştı.

Banaknın dijital kıymetler hizmetleri ve blockchain servisi başkanı Ömer Faruk, JPM Coin'nin potansiyel yararlarına küresel müşterilerin ilgisinin arttığını gözlemlediklerini kaydetti. 

BANKAYA YATAN PARA KARŞILIĞI COİN

JPMorgan Chase'in Quorum ile desteklediği JPM Coin aslında bir sabitkoin olarak işlev görüyor olacak. Bu token karşılığında kullanılan itibari paralar bankaya yatırılmış olacak. Bu paralar daha sonra Blockchain'e aktarılacak ve parayı yatıran kişi bunun karşılığında JPM Coin alabilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal