Dünya Devi Açıkladı; Dolar Değer Kaybedecek

Dünyanın en büyük yatırım bankalarından Goldman Sachs, önümüzdeki yıl doların değer kaybetmesini beklediğini belirtti.

19.11.2018-16:56 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-16:49) Dünya Devi Açıkladı; Dolar Değer Kaybedecek

Goldman Sachs, doların 2019 yılında ABD ekonomisindeki yavaşlama ile beraber değer kaybedebileceği tahmininde bulundu. İçlerinde Zach Pandl'ın da yer aldığı Goldman analistleri, bugünkü bilgilendirme notunda, doların 2019'da, ABD ekonomisindeki hızlı büyümenin dünyanın kalan kısmındaki ılımlı büyüme hızına yaklaşması ile beraber düşmesini tahmin ediyor.

2019 YILINDA DOLARDA YÖN AŞAĞI DOĞRU

Goldman analistleri, diğer yandan, güçlü iç büyüme, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) devam eden faiz artırımları, ABD dışı ekonomik aktivitede zayıflık ve riskli varlıklardaki çıkışı biraz daha sürecek olması ile beraber, doların 2018 sonuna doğru ya da 2019'un başlarında biraz daha yükselebileceğinin gözardı edilemeyeceğini de ifade etti. Analistlere göre, küresel ekonomik ortama yönelik bazı değişikliklerle birlikte birkaç olumsuz orta vadeli faktör, 2019 yılında dolar için yönün yukarıdan ziyade aşağı olduğunu işaret ediyor.

EURONUN DEĞER KAZANABİLİR

Goldman analistleri euronun, İtalya ile AB arasındaki bütçe anlaşmazlığının çözümü veya kontrol altına alınması halinde değer kazanma potansiyeli olduğunu, İtalya sorunu halledilene kadar risklerin aşağı eğilim gösterdiğini belirttiler. Analistler, İngiltere'nin AB ortakları ile geçiş anlaşmasında statükoyu koruması durumunda, sterlinde kayda değer bir yukarı potansiyel olduğunu ifade ediyorlar.

ANALİSTLERE GÖRE YEN YÜKSELECEK

Analistler, yende beklentilerin yukarı yönlü olduğunu ve 2019 yılında kademeli yükseliş beklediklerini açıkladılar. Öte yandan dolar bugün lira karşısında hafif düşüşle 5,3299 seviyesinde işlem görüyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal