Dünya Bankası Ekonomisti Ohnsorge 'Türkiye'nin 2020'deki Büyüme Beklentisi Yüzde 3'

Dünya Bankası Ekonomisti Ohnsorge, “Türkiye’de ekonomik büyümenin kademeli bir şekilde artmasını bekliyoruz. Bu bazı güçlü varsayımlara dayanıyor.“ dedi.

10.01.2020-10:13 - (Son Güncelleme: 10.01.2020-10:04) Dünya Bankası Ekonomisti Ohnsorge 'Türkiye'nin 2020'deki Büyüme Beklentisi Yüzde 3'

"Dünya Bankası Küresel Ekonomik Görümüm” raporunu hazırlayan ekonomist Franziska Ohnsorge, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye ekonomisinde meydana gelen canlanmanın  bir anda gerçekleşmesi Dünya Bankası'nın ekonomistlerini de şaşırttı.

EKONOMİ CANLANDIRILDI, TÜRKİYE BİZİ ŞAŞIRTTI
Ohnsorge, Türkiye’nin geçen yıl beklenenden daha olumlu bir performans sergilediğini belirterek, “Geçen yıl Türkiye’nin büyümesi tahmin edilenin üzerindeydi. Biz 2019 yılı için negatif bir büyüme bekliyorduk. Fakat ortaya daha çok duraklama, yüzde sıfır gibi bir büyüme çıktı. Biz politikanın sıkılaştırılmasını bekliyorduk. Fakat böyle bir durum gerçekleşmedi. Ekonomi canlandırıldı. Türkiye yukarı yönlü olarak 2019 yılında bizi şaşırttı.” ifadelerini kullandı.
2020'DE YÜZDE 3 BÜYÜME BEKLENTİSİ
Türkiye için 2019'a ilişkin daha önce yüzde 1 seviyesinde bir daralmanın beklendiğini fakat son raporda bunun yüzde sıfır büyüme olarak revize edildiğini hatırlatan Ohnsorge, “Türkiye ekonomisinin yeniden büyümesini artırmasını bekliyoruz. 2020 yılında yüzde 3,0 seviyesinde döngüsel bir büyümenin kaydedilmesini bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.
Dünya Bankası Ekonomisti Ohnsorge, “Bu tahminimiz büyük oranda politika belirsizliğinin azalmasına dayanıyor. Küresel ticaret iyileşiyor. Türkiye küresel ticaretten faydalanıyor. Türkiye, dünya ticaretine açık ve küresel ticaretteki iyileşmeden yararlanıyor.” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE'DE EKONOMİK BÜYÜMENİN ARTMASINI BEKLİYORUZ
“Türkiye’de ekonomik büyümenin kademeli bir şekilde artmasını bekliyoruz. Bu bazı güçlü varsayımlara dayanıyor. Örneğin finansal piyasaların bir daha baskılanmaması gibi. Bunun gerçekleşebilmesi için küresel koşulların olumlu olması gerekiyor. Fakat bu, aynı zamanda Türkiye’de yerel bazda doğru politika kararlarının da verilmesini gerektiriyor. Bu büyüme beklentisi, finans piyasalarının istikrarlı olmaya devam etmesi yönündeki varsayıma dayanıyor.”

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal