Domates Tarlada 1, Markette 4 Lira

Domates üreticisi, hava koşulları ve pandemi etkisiyle zarar ettiğini belirtiyor. Tarım üreticisi, girdi maliyetlerinde devletten indirim talep ediyor.

12.09.2020-10:35 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-10:26) Domates Tarlada 1, Markette 4 Lira

Önde gelen tarım kentlerinden Eskişehir’de domates hasadı başladı. Üretici, covid-19 salgını ve hava koşulları ve zor şartlar altında hasadın düşük kaldığına işaret ederek, marketlerde 4- 5 liradan satılan domatesin, tarlada 1 lira olmasından şikayetçi.

DOMATES HAVA KOŞULLARINA TAKILDI

Dolu ya da don gibi ağın hava koşullarında ve covid-19 gerekçesiyle arttırılan girdi fiyatlarıyla beklenenden daha az domates ürettiklerini anlatan üretici, aracıların kendilerinden dört, beş kat daha fazla kazanmasına dikkat çekip, tepki gösteriyorlar.

Eskişehir Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Buluşan, aşırı sıcaklarla başladıkları üretimde, bu kez don ve dolu gördüklerini ve afet koşullarında daha az üretim yapmalarına karşın fiyatın tarlada düşük kaldığına işaret etti. Süleyman Buluşan, üreticinin durumdan şikayetçi olduğunu kaydetti.

ÜRETİCİ ZARAR EDİYOR

Ömer Kızılay, yıllardır domates ürettiğini belirterek, kötü hava koşullarından dolayı mahsulün tarlada yandığını, pandemi nedeniyle, gübre ve ilaca zam yapıldığını, daha az ürünü, daha pahalıya ürettiklerini ve zarar ettiklerini anlattı. Kızılay, ‘Domatesi 80 kuruştan satıyorum. Oysa bize maliyeti, 1 lira 20 kuruşa geliyor. Günlük 5 bin lira zarar ediyorum. Girdi fiyatlarında üreticiye indirim talep ediyorum’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal