Domates Fiyatları Mayıs Sonunda 1.5 Liraya Kadar Düşecek

Rusya ile uygulanan ambargo sonrasında domates fiyatlarında mevcut artışın Mayıs ayı sonlarında son bulacağı açıklandı

08.05.2017-01:42 - (Son Güncelleme: 08.05.2017-10:48) Domates Fiyatları Mayıs Sonunda 1.5 Liraya Kadar Düşecek

Rusya ile uygulanan ambargo sonrasında herkes domates fiyatlarında düşüş beklerken manav ve pazarlarda  6 liraya ulaşması herkesi düşündürmekte. Geçtiğimiz hafta içerisinde bakanlık tarafından düşeceği söz konusu olan domatesin seralarda çıkacağı zaman ancak fiyatının düşeceği açıklanırken bu sürecin 10 gün içerisinde tamamlanacağı belirtildi . Mevcut domatesteki fiyat artışının sebebinin rekoltedeki düşüş olduğu açıklaması  yapılırken,  mayıs ayının sonlarına doğru yeni ürünlerle fiyatların normal seyrine döneceğini kaydedildi.

DOMATES ÜRETİMİNE YÖNELİM OLMADI

Türkiye Haller Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Faruk Akbaş, mevcut domates fiyatları ile alakalı açıklama da bulundu. Geçtiğimiz sene içerisinde Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle üreticinin bu sene domates üretimine çok yönelmediğini belirterek, mahsülün az olması sebebiyle fiyatın arttığını açıkladı. 

DOMATES TALEBİ ARTIYOR


Geçtiğimiz seneye göre bu seneye bakılacak olursa domatesin ürün talebini arttığı ve ihracatın da yükseldiğini açıklayan Akbaş, , “Yaşanan olumsuz olaylar, soğuk hava şartları ve rekoltenin az olması nedeniyle domates fiyatları çok ciddi arttı. Zaman zaman bu tür olaylarla karşılaşabiliyoruz, yeni ürünler henüz çıkmadı. Sezon arası dediğimiz geçiş dönemlerinde bu tür olaylar olabiliyor ama 10 gün içinde yeni ürünlerin yetişmesiyle domates fiyatlarının normal bandına inmesini ve 1.5 - 2 TL arasından satılmasını öngörüyoruz. Özetle domates fiyatları 10 güne kadar 1.5 liraya kadar düşebilir.” diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal