Dolarda FED Hareketliliği!

Dolar kuru, Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu'nun faizleri sabit tutmasına rağmen ek sıkılaştırma ifadesini yükseltmesi ile 5.85 üzerine çıkmıştı..

02.05.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-09:28)

Başkan Murat Çetinkaya'nın Enflasyon Raporu görüşmelerinde çıkarılan ifade yerine getirilen cümlenin gerekirse 'döngüsel sıkılaştırma' anlamına gelebileceğini ifade etmesine rağmen kurda geri bir hareket meydana gelmedi.

TCMB'nin döviz rezervleri üzerine bir süredir gerçekleştirilen spekülasyonun da beklentiyi verememesi ndeni ile dolar kuru, geçtiğimiz günkü Fed kararı öncesi 5.95'in biraz altındaki dalgalanmasına devam etti.

Olası bir faiz indirimine ilişkin söylemlerin takip edildiği Fed toplantısında beklenen yaşanmadı. Enflasyonun yüzde 2 altında seyrettiğini ifade eden Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) verdiği kararla IOER faizlerini 5 baz puan indirerek Fed'in politika faiziyle uygun hale getirdi ve dolar bir süre kadar değer kaybetti.

Fakat Fed Başkanı Powell'ın basın görüşmelerinde enflasyonda ilk çeyrekte görülen düşüşün beklenmedik olduğunu ifade etmesi ve "Geçici faktörler devrede olabilir." şeklinde konuşmasıyla piyasalar eğilimin artış yönünde olabileceği kaygısıyla U dönüşüne geçti. Powell bununla birlikte enflasyon beklentilerinde olası bir kötüleşmenin ekonomi için olumsuz olabileceğini dile getiriyor.

DOLAR NE KADAR?

Dolar saat 08:29 itibariyle 5.9623 lira seviyesinden işlem görüyor. Açılıştan sonra en düşük 5.9571 lira, en yüksek 5.9798 lira seviyesi görüldü.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal