Dolarda Düşüş Devam Ediyor! İşte Yeni Rakamlar

Güne 5.51 dolaylarında başlayan dolar bir süre sonra 5.50'nin altına tekrar inerek 5.47 seviyelerine düştü. Aynı dakikalarda Euro ise 6,28'e kadar geriledi.

02.11.2018-11:06 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-10:58) Dolarda Düşüş Devam Ediyor! İşte Yeni Rakamlar

Vergi indirimlerinin Mart ayında gerçekleşecek seçimler öncesinde ve enflasyonla mücadele zamanında sıkı maliye politikalarının yerini gevşeme politikalarına bırakacağı, tüketimi yükseltecek olması sebebi ile dış talebi dolayısıyla da ithalatı arttıracağı endişesiyle yükselişine dün sabah vakitlerinde de devam eden dolar/TL, günün ilerleyen kısmında kayıplarının tamamını geri aldı.

Dolar/TL'de başlayan yükseliş 5.65 seviyesine kadar sürse de bu hareket kalıcılık göztermezken, TL'nin dolar karşısındaki değer kazancı bir ara yüzde 1'e yaklaştı.

TL'nin kazancında ABD'den gelen bir haber etkili oldu. ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile ticaret ve Kuzey Kore üzerine uzun ve olumlu bir görüşme yaptığını açıklamasından sonra gelişmekte olan piyasalarda yükselen risk iştahı TL varlıkları da destekledi.

Açıklama dan önce 5.55 civarında hareketlilik gösteren dolar/TL ise 5.50'lere kadar düştü. TL'deki değer kazancı yüzde 1.5'e yaklaşırken gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde yüzde 0.7 ila yüzde 2 civarı değer kazancı meydana geldi.

Dünkü kapanışı 5.51 seviyesinde gerçekleştiren dolar yeni güne de düşüşle başladı.

Dolar/TL şu vakitlerde  5.47 seviyesinden işlem görürken, Euro/TL ise 6.28 civarında.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal