Dolar ve Euro Rekor Tazeledi

Piyasalar dolar ve euro kurunun yükselişini önleyemiyor. Dolar 4,10, euro ise 5,06 ile yine rekor tazeledi.

10.04.2018-16:08 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-16:12) Dolar ve Euro Rekor Tazeledi

Güne daha skin başlayan dolar ve euro kuru öğle ve sonrası döviz alımlarının artmasıyla yükselişe geçti. Dolar 4,10, euro ise 5.06 ile yeni rekorlarını kırdı.

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair iddalar  ABD'nin tepki vereceklerinin açıklaması ve askeri haraketlilik yaratacağı düşünelerek jeopolitik endişelerin tetiklenmesi dolar/TL baskılayan temel unsur oldu.

DÜNYA BORÇ MİKTARI 237 TRİLYON DOLARA ULAŞTI

Diğer yandan geçtiğimiz gün Uluslararası Finans Enstitüsü analizine göre, dünyada borç miktarı 2017'nin dördüncü çeyreğinde 237 trilyon dolara ulaşarak yeni bir rekor kırmıştı.

Küresel borç geçen senenin son çeyreğinde 10 yıl öncesine göre 70 trilyon dolardan fazla arttış göstererek yeni bir rekora ulaştı. Gelişmiş ülkelerde hanehalkı borcun GSYH (Gayri safi yurt içi hasıla)'ye oranı da, Belçika, Kanada, Fransa, Lüksemburg, Norveç, İsveç ve İsviçre gibi gelişmiş ülkelerde rekor seviyeye ulaştı. Bu durumun küresel bazda faiz oranlarındaki artışla beraber endişe verici bir gelişme olduğu kaydedildi.

Gelişmiş ülkelerde sadece İrlanda ve İtalya'nın hanehalkı borcun GSYH'ye oranı yüzde 50'nin altında kaldı. Bununla birlikte ülkelerin ekonomik büyümeye paralel olarak küresel borcun gayrisafi hasılaya oranı beşinci çeyrekte de azaldı.

İRAN DOLAR KURUNU SABİTLEDİ

İran devlet televizyonunun aktardığı habere göre, döviz piyasalarındaki sert dalgalanmalar üzerine Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani başkanlığında olağanüstü toplantı düzenlendi. Toplantı sonrasında basına toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, 'Alınan kararlar üzerine dolar kuru bugünden itibariyle 42 bin riyal olarak belirlendi' dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal