Dolar Kuru 4 TL'yi Aştı, Ekonomi Tetikçileri Bayram Yaptı

Dolar güne rekorla başladı. Daha önce 4 lira sınırını zorlayan dolar, bugün tarihi rekoru yenileyerek 4,06 seviyesine yükseldi. Ekonomi tetikçileri yaygaraya başladı.

06.04.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-15:00) Dolar Kuru 4 TL'yi Aştı, Ekonomi Tetikçileri Bayram Yaptı

ABD Başkanı Trump'ın Çin'e yönelik 100 milyar dolarlık ek gümrük vergisi getirmesi kararı nedeniyle piyasalarda ticaret savaşı beklentileri zirve yaptı. 

DOLARDAN TARİHİ REKOR!

ABD'deki bu gelişme ve enflasyonun yüksekliği gibi nedenlerle bir süredir rekor denemeleri yapan dolar, bugün rekorunu yeniledi ve 4,06 liraya yükseldi. 

EURO DA HAREKETLİ

Dolardaki yükselişi euro da takip ediyor. Euro 4,9777 liraya yükselerek tüm zamanların rekorunu kırmış oldu. 

Uzmanlar, dolar ve eurodaki yükselişin kısa süreli olduğunu belirterek ilerleyen zamanlarda başlayacak düşüşün kalıcı olacağının altını çiziyor. 

ABD İSTİHDAM RAPORU BEKLENİYOR

İç siyasetteki gelişmeler kadar piyasaların yönünü belirleyecek bir diğer etkenin de ABD'den gelecek istihdam raporları olduğu belirtiliyor. 

EKONOMİ TETİKÇİLERİNE GÜN DOĞDU

Dolar'ın artışı ekonomi tetikçilerini de harekete geçirdi. Türkiye'nin yükselişinin önüne geçmek için fırsat kollayanlar sosyal medyada ekonomi batıyor yaygarası koparmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise kurdaki bu dalgalanmaların suni olduğunu Türkiye ekonomisinin büyümeye devam ettiğini belirtti.

BÜYÜME RAKAMLARI REKOR KIRDI

Öte yandan yakın zamanda açıklanan büyüme rakamlarına göre Türkiye 7.8'lik büyüme oranı ile ekonomik büyümede rekor kırdı.

2001 YILINDA DOLAR VE ENFLASYON NE KADARDI?

Yaptığımız araştırmaya göre Dolar kuru 2001 yılındaki büyük ekonomik krizde bugünkü TL cinsiyle, 1,25 TL idi. Bununla birlikte enflasyon oranı yüzde 68 idi. Bugün Dolar 4,06 TL iken enflasyon oranı ise yüzde 10,23 oranında.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal