Dolar Güne Nasıl Başladı? Euro Kaç TL? 8 Kasım 2019 Döviz Kurunda Güncel Fiyatlar

Gelecek haftaki Erdoğan-Trump görüşmesinin netleşmesi ve yurtdışındaki iyimser seyrin etkisiyle dolar/TL bu sabah güne 5.77 seviyesinin hemen altında başladı. Piyasalar ABD ile ilişkilerin seyrini ve küresel gelişmeleri izliyor.

08.11.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 08.11.2019-08:54)

Piyasada ciddi bir harekete neden olabilecek önemli bir gelişmenin yokluğunda dolar/TL’de de sakin bir seyir gözleniyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump önceki akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirirken, iki lider 13 Kasım’da Washington’da görüşeceklerini teyit etti.

DOLARDA SON RAKAMLAR

Dolar/TL bugün saat 07.22 itibarıyla 5.7560-5.7612 seviyesinde işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

ABD ziyaretinin kesinleşmesinin ardından yurtdışı piyasaların da iyimser olduğunu anlatan bir bankacı, “Yurtdışında olumlu hava ile kurda bir miktar daha gevşeme görebiliriz ancak kurda artık kamu bankaları da piyasa oyuncusu, belli bir seviyenin altında döviz talep edeceklerdir. Şu an için piyasada hareket yaratacak bir beklenti yok. ABD ziyareti önemli ancak oradan da olumsuz bir beklenti yok. Dolayısıyla dolar/TL’de ciddi bir ralli olmasını beklemiyorum, 5.65’lere doğru bir sarkma olabilir” açıklamasında bulundu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal