Dolar Güne Nasıl Başladı? Euro Kaç TL? 1 Kasım 2019 Döviz Kurunda Güncel Fiyatlar

TCMB enflasyon tahminini bu yıl için 1.9 puan aşağı çekip, faiz indiriminde de alanının azaldığı mesajını vermesinin ardından dolar/TL bu sabah güne 5.71 seviyesinin hemen altında başladı.

01.11.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-09:28)

TCMB Başkanı Murat Uysal, enflasyon tahmininin bu yıl için 1.9 puan aşağı çekilerek ’ye düşürüldüğünü, 2020’nin %8.2’de korunduğunu açıkladı.

Uysal enflasyon raporu sunumunda, “Geldiğimiz noktada, gevşeme yönündeki alanın önemli bir bölümünü kullandığımızı, bununla birlikte atılabilecek ilave adımların zamanlaması ve boyutunu veri akışına ve enflasyon görünümündeki gelişmelere göre şekillendireceğimizi vurgulamak isterim” dedi.

DOLARDA SON RAKAMLAR!

Dolar/TL bugün saat 07.28 itibarıyla 5.7025/5.7092’den işlem görüyor. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

 

İş Yatırım Kısa Vadeli Stratejiler bölümünden Halil Barışkan, ABD’nin yaptırım tasarısı yasalaşsa bile askeri operasyonun durmuş olmasının yaptırımların uygulanmasını gerektirecek şartı ortadan kaldırdığını o nedenle de tasarı ile ilgili negatif bir fiyatlama olmadığını söyleyerek, “Son dönemde CDS’lerde düşüş var, kur tarafı da risk ölçer halini kaybedeli uzun zaman oldu. TCMB Başkanı Murat Uysal bugün kamu bankalarının kur tarafında aktif olarak işlem yaptığını söyledi. Ayrıca Londra swap piyasasına yönelik atılan adımların ardından yatırımcılar TL’de spekülatif kısa pozisyon açma konusunda temkinli, işlem hacimlerinde düşüş var. Bütün bunlar kurda sakin bir seyre neden oluyor” şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal