Dolar Gece Saatlerinde 6,38'i Gördü

Ticaret savaşı sebebiyle gece saatlerinde artışa geçerek 6,38'i gören dolar, daha sonra düşüşe geçerek 5,80 bandına sabitlendi.

26.08.2019-08:52 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-08:47) Dolar Gece Saatlerinde 6,38'i Gördü

Dolar, gece saat 01.30 civarında hızlı yükselişe geçerek 6,38 TL'yi gördü. Ardından yeniden düşüş trendine giren dolar, sabah saatlerinden itibaren 5,80 bandında sabitlendi.

Asya piyasalarında Pazartesi günü işlemlerinin başlamasından kısa bir süre sonra TL, ABD Doları karşısında hızla değer kaybetmeye başlamıştı ve Dolar/TL kuru saniyeler içinde 6,39 seviyesini aşmıştı.

TİCARET SAVAŞI

Ekonomistler, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e karşı başlattığı ticaret savaşlarının gelişen bütün ülke para birimleri üstünde baskı oluşturduğunu, meydana gelen panik havası sebebiyle yatırımcıların TL'ye karşı dolar aldığını ve bunun da TL üstünde baskı oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Trump'ın bütün Amerikan firmalarına Çin'den çıkma çağrısı yapması iki ülke arasındaki ticaret savaşlarının etkilerini bütün dünyada gösterebileceği endişelerine neden olmuştu. G7 zirvesinden bu doğrultuda şimdilik somut bir gelişmenin olmaması piyasalar üzerindeki baskıyı artırdı. Pazartesi sabahı Asya piyasalarının açılması sonrası Dolar/Yuan kuru da 7,18'e kadar yükseldi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal