Dolar Bugün Kaç TL ? 8 Ocak 2020 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

İran ve ABD arasındaki gerilimi yükselmesinin ardından Dolar/TL 6 seviyesinin altındaki hareketine devam ediyor. Petrol 70 dolar sınırına yakın, altının ons fiyatı 1600 dolar seviyesine yaklaştı.

08.01.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 08.01.2020-11:13) Dolar Bugün Kaç TL ? 8 Ocak 2020 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

Piyasalar Orta Doğu’daki gelişmeleri dikkatli bir şekilde takip ediyor… İran Devrim Muhafızları Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’ye yönelik ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla gerçekleştirilen suikasta Tahran Yönetimi’nden misilleme geldi.

İran, ABD’nin Irak’taki iki üssünü vurdu. Başkent Bağdat yakınlarındaki Ayn el Esad Hava Üssü ve Kürt Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki Amerikan üssü, İran füzelerinin hedefi hedefi oldu.

İran devlet televizyonu 80 ABD askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

ABD Savunma Bakanlığı’na göre (Pentagon) hava saldırılarında herhangi bir kayıp yaşanıp yaşanmadığı netleşmedi fakat Pentagon ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığını, maddi hasarın ise küçük olduğunu duyurdu.

ABD ve İran arasında artan gerilim, küresel piyasalarda önemli bir baskı unsuru olmaya devam ederken, sürecin kapsamlı bir askeri bir çatışmaya dönmesi beklenmiyor.

DOLAR VE ALTIN FİYATLARI

DOLAR: 5.9771

EURO: 6.6638

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal