Dolar Bugün Kaç TL ? 4 Aralık 2019 Dolar ve Euroda Son Fiyatlar

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye dönük olumlu açıklamaları ve dolar endeksindeki gerilemeye paralel bir miktar gevşeyen dolar/TL, 5.73'lü seviyelere gerilemişti. Bu sabah ise dolar/TL 5.75 seviyesinin hemen altında işlem görüyor.

04.12.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 04.12.2019-08:56)

Trump Londra’daki NATO liderler zirvesi kapsamında yaptığı açıklamada, “Türkiye’yi seviyorum ve Cumhurbaşkanıyla iyi geçiniyorum, o çok iyi bir NATO üyesi veya üyesi olacak” ifadelerini kullandı.

DOLAR: 5.7452

EURO: 6.3636

ALTIN: 273.468

Öte yandan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Batı ittifakının ortak savunma taahhüdün sorgulamanın doğru olmayacağını, Türkiye ile Baltık ülkelerini savunma planı üzerindeki sorunların çözümü üzerine çalıştığını söyledi.

Bir analist, “Trump’ın açıklamalarının ardından dolar/TL’de bir gevşeme oldu. Öte yandan dolar endeksindeki gerileme de etkili. Ancak piyasada oynaklığın ciddi şekilde azalması kurda da genel olarak yatay harekete neden oluyor, neredeyse hiçbir habere tepki vermiyor. Bir diğer unsur ise bu yıl içinde swap piyasasında atılan adımlar, kamu tarafından gelen döviz satışları, bütün bunlar yabancı yatırımcının TL’ye temkinli yaklaşmasına neden oluyor” dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal