Dolandırıcılar 'Kara Cuma'da Fırsatı Ganimet Bilebilir!

Yıl sonuna doğru gittikçe artan indirim fırsatları bilhassa online ve sosyal medya üzerinden gerçekleşen alışverişlerde dolandırıcılık risklerini çoğalttı.

22.11.2019-14:50 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-09:37)

Yıl sonuna doğru gittikçe artan indirim fırsatları bilhassa online ve sosyal medya üzerinden gerçekleşen alışverişlerde dolandırıcılık risklerini çoğaltıyor.

Bahsi geçen duruma yönelik yetkililer, alışverişte güvenliğe dikkat uyarısı yapıyor. Black Friday (Kara Cuma), Cyber Monday (Siber Pazartesi), 11.11 indirimleri ve yılbaşı fırsatları gibi onlarca kampanya, önümüzdeki günlerde devreye girmeye hazırlanırken, özellikle kartlı alışverişlerde, siber dolandırıcılığa karşı vatandaşların önlem alması gerektiği bildiriyor.

Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, Kara Cuma olarak anılan bu günlerin dolandırıcıların en fazla çalıştıkları zamanlar olduğunu vurguladı ve şöyle ekledi: “Kara cumalarda çok ciddi indirimler oluyor. Sahte bir sosyal medya hesabı oluşturulup 3 bin dolarlık bir televizyonu 300 dolara satıyormuş gibi gösterip kullanıcıların hem kredi kartı bilgilerini almaya çalışıyorlar, hem de kişisel verilerini çalmaya çalışıyorlar. Bu dönemlerde böyle çok ciddi bir risk mevcut.” 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal