DOF Robotic’s Amerikalıyı İstanbul’a Götürecek

Haber365 Ekonomi Servisi- DOF Robotic’s, geliştirdiği sanal turizmi ihraç etmeye başladı. Ürüne ilk siparişler, ABD ve BAE’den.

16.09.2020-09:23 - (Son Güncelleme: 16.09.2020-14:23) DOF Robotic’s Amerikalıyı İstanbul’a Götürecek

Haber365 Ekonomi Servisi- Pandemi döneminde, 16 Mart’tan sonra sağlık personeli için siperlik ve koruma giysisi üretip hibe eden, DOF Robotic’s, dijital turizme girdi. Ödüllü firmanın ilk ihracatı da, ABD ve BAE’ye.

Hali hazırda, AGV (otonom araçları) üreten Türk şirketi, araçları pandemiye uygun hale getirip, BUV ekleyerek piyasaya sürüyor.

VİRÜSSAVAR KABİNİ

Hastane ve otellerde kullanılmak üzere, dezenfeksiyon sistemi geliştiren kurum, her ortamdaki virüs ve bakteriyi yok ediyor. Kapı girişlerinde ateş ve maske kontrolü yapıyor. Akabinde kabinde, dezenfeksiyon işlemi yapıyor. Kendi kendine giden araç, ortamın her noktasını virüsten arındırdıktan sonra, şarj istasyonuna geri dönüyor. DOF Robotic’s Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Mertcan, farklı bir amaçla ürettikleri indirme, kaldırma işlemi yapan bir otonom cihazı, pandemi şartlarına uyarlayarak, geliştirdiklerini anlattı.

İLK İHRACAT ABD VE BAE’YE

ABD’de düzenlenen, CES Las Vegas 2018 Fuarı’nda, Arttırılmış Sanal Gerçeklik branşında, inovasyon ödülünü kazanan, DOF Robotic’s, ABD dışında, Uzak Doğu, Avrupa ve Ortadoğu ile de çalışıyor.

Pandeminin, yeni projeler geliştirmek için kurumuna zaman tanıdığını kaydeden Mertcan, asıl branşları olan eğlence sektöründeki yenilikçi çalışmalarını, ‘Turistik Atraksiyon Projesi’ adını verdiği dijital turizm projesi ile sürdürüyor.

Şehirlerin üzerinden, uçuş simülasyonu sistemi üzerinde yenilikçi bir çalışmaya giden kurum, belirlediği 10 dünya şehri olan, New York, Paris, Barselona, Sidney, Londra, Berlin, Roma, Tokyo, Şangay ve İstanbul’un en iyi lokasyonlarda, havadan ve 20 metreye kadar ki mesafeden, arttırılmış gerçeklikle uçuruyor. New York’ta yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’ne de yer verdiklerini anlatan Mertcan, İstanbul’da İstiklal Caddesi üzerinden uçtuklarını belirtti. Uçuş deneyiminde, her bir insanın sağa, sola dönüşünden, her tür senaryoya yanıt verecek, varyasyonlar geliştirilmiş.

DOF AIRLINES DÜNYAYA TÜRKİYE TANITIMI YAPACAK

Mertcan, Turistik Atraksiyon Projesi’ni ihraç ettiği ülkelerde, Türkiye’nin uçuş simülasyonu ile ülke tanıtımı yaptıklarını da belirterek, ‘Projenin ihracatın DOF Robotic’s yaparken, işletmeyi DOF Airlines ile yapacağız’ dedi.

‘AVUSTURALYA’YA ODAKLANACAĞIZ’

DEİK Avustralya İş Konseyi Başkanı şapkası da olan Mustafa Mertcan, yeni projelerinde Avusturalya’ya odaklanacağını kaydederek, ‘Avusturalya’ya da yatırım yapacağım.’ Sözleriyle, iki yıl içinde, bölgedeki tüm projelerini tamamlayacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal