Diyanet'e 9 Bin 500 Memur Alımı Sonuçları Açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB memur ve personel alımı sonuçları açıklandı. Atamalara göre tavan ve taban puanlar belli oldu.

26.01.2018-14:06 - (Son Güncelleme: 26.01.2018-14:04) Diyanet'e 9 Bin 500 Memur Alımı Sonuçları Açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı bilindiği üzere yıl içerisinde uygun pozisyonlar için memur ve personel alımı gerçekleştirmekte olup son birkaç senedir Maliye Bakanlığı tarafından Diyanet'e çok sayıda memur alımı ataması için izinler verilmektedir.

Bu senenin ilk toplu alımı için açılış yapan Diyanet İşleri Başkanlığı DİB 9 bin 500 kişilik memur ve personel alımı gerçekleştireceğini duyurmuştu. Yapılan açıklamalardan sonra başvurular başladı ve geçtiğimiz haftalarda başvurular sona erdi. Buna göre hangi adayların DİB bünyesinde istihdam etmek üzere sınava çağrılacağı merak ile beklenirken sonunda açıklamalar geldi.

TAVAN ve TABAN PUANLAR AÇIKLANDI!


Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından yapılan açıklama da başvuru yapan adaylar arasından hangilerinin sınava çağrılmasının uygun olunduğu duyuruldu. Buna göre pozisyonlara göre atama puanları da kamuoyuna duyurulmuş oldu. Peki en düşük ile en yüksek atama puanları nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı DİB tarafından yayımlanan verilere bakıldığında lisans mezuniyetinden 50 KPSS puanı, ön lisans mezuniyetinden 50 KPSS puanı ve ortaöğretim mezuniyetinden yine 50 KPSS puanına sahip adaylar sınavlara çağrılmıştır. Buna göre sınavlara oldukça düşük puanlı adaylar çağrıldığı için atama sonuçlarının açıklanması ile yine kadrolara düşük KPSS puanları ile adayların yerleştirilmesi beklenmektedir. Adaylar sonuçlarını ''https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/'' linkinden öğrenebilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için  aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal