DİSK, Asgari Ücret Talebini 2 Bin 800 Lira Olarak Açıkladı

Asgari ücret görüşmeleri devam ederken DİSK'ten de bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada asgari ücretin net 2 bin 800 lira olması istendi.

03.12.2018-13:43 - (Son Güncelleme: 03.12.2018-14:00)

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (DİSK) İstanbul Mimarlar Odası'nda gerçekleştirdiği basın toplantısına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Asgari ücret hususunda isteğini söyleyen Çerkezoğlu, "Net 2 bin 800 lira olmalıdır." dedi.

'ÇALIŞANLARIN TAMAMINI İLGİLENDİRİYOR'

Toplantıda açıklamalar yapan Arzu Çerkezoğlu, "Asgari ücret ülkemizde çalışanların hepsini alakadar eden bir meseledir. Asgari ücret tespiti 16 milyondan fazla çalışanın ve onların ailelerinin hayat şartlarını alakadar eden çalışma yaşamının en temel meselelerinden biridir. Asgari ücret on milyonların derdidir" sözlerini kullandı.

ÇERKEZOĞLU: NET 2 BİN 800 TL OLMALI

Asgari ücret görüşmelerinin sıradan bir pazarlık olmadığını söyleyen Çerkezoğlu, "Asgari ücret belirlenmesinde geçim şartları ve milli gelir artışı da dikkate alınmalıdır. Asgari ücret senelik olarak tespit edilmeli, bütünüyle vergi dışı kalmalıdır. Asgari ücretin enflasyon karşısında korunması için, asgari ücretin milli gelir artışından faydalanması için, asgari ücretin geçim ücreti olabilmesi için, asgari ücrette meydana gelen kayıpların giderilmesi için, işçilerin krize karşı korunması için, asgari ücret net 2 bin 800 lira olmalıdır" diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal