Devlet Su İşleri'ne Proje Yapan Şirket Konkordato İstedi

Devlet Su İşleri'ne yaptığı işlerle tanınan Özler Grup konkordato istedi. Şirketin alacaklarını alamadığı için bu yola başvurduğu bildirildi.

10.10.2018-11:04 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-10:55) Devlet Su İşleri'ne Proje Yapan Şirket Konkordato İstedi

Son günlerde maliyet artışlarından sebeple çok sayıda inşaat şirketi konkordato istiyor. Bu şirketlerin içine bir yenisi daha katıldı. Devlet Su İşleri’ne (DSİ) yaptığı projelerle tanınan Özler Grup da 12 Eylül 2018 tarihli kararına göre İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurarak konkordato istedi. Şirket görevlileri konkordato istemelerini en büyük sebebi olarak DSİ’den alamadıkları 15 milyon TL’lik alacaklarını ifade ediyor.

15 MİLYON TL HAKEDİŞ VAR

Sözcü gazetesinden Derin Gökçe'nin aktardığına göre Özler Grup’un bünyesinde Asyapı İnşaat, Efetaş Mühendislik ve Özler Makina gibi 3 tane şirket var. Özler Grup’un Genel Müdürü Tuğsan Erkan Özler mesele ile alakalı gerçekleştirdiği açıklamada, “Biz grup olarak konkordatoya gittik. Asyapı İnşaat ve Efetaş Mühendislik 15’er senelik, Özler Makina ise 25 senelik bir şirkettir. Konkordato isteme nedenimiz As Yapı’nın DSİ’ye yaptığı işlerden ödenek alamamasından doğuyor. Yaklaşık 15 -16 milyon TL kadar bir hakediş var.” dedi.

MECBUREN KONKORDATO İLAN ETTİK

Bu dönemde bankaların üzerine geleceği kuşkusu ile mecburen konkordato kararı verdiklerini ifade eden Özler, “Bankalar üstümüze geleceğinden sebeple şirketlerimiz için zorunlu olarak konkordato kararı verdik. Şu an için 27 çalışan görev yapıyor. Fakat aktif olduğumuz dönemde 120-130 personel görev yapıyordu.” sözlerini kullandı.

ÖDENEK ÇIKMIYOR

2018 senesinin başından beri DSİ’den düzgün bir biçimde ödenek alamadığını ifade eden Özler, “DSİ’den 2018 senesinden beri düzgün bir ödenek alamadık. Zaten mart ve nisan aylarında DSİ'nin proje işleri durduruldu ve herhangi bir ödenek gelmedi.” dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal