Devlet Çalışan Anneye 9 Bin 385 Lira Destek Veriyor

Devlet tarafından çalışan annelere bir çok destek sağlanıyor. Ayrıca çocuk sahibi kadınların çalışma hayatında istihdamını yükseltmek için de uygun şartlar oluşturulmaya devam ediliyor.

08.03.2019-11:50 - (Son Güncelleme: 08.03.2019-11:41) Devlet Çalışan Anneye 9 Bin 385 Lira Destek Veriyor

Devlet tarafından çalışan annelere bir çok destek sağlanıyor. Ayrıca çocuk sahibi kadınların çalışma hayatında istihdamını yükseltmek için de uygun şartlar oluşturulmaya devam ediliyor. Çocuk sahibi olan annelerin mevcut işlerine devam etmesi ya da yeni bir işe girmesini desteklemek için, bu doğrultuda devlet tarafından annelere pek çok kolaylık sağlanıyor.

YARIM GÜN ÇALIŞMA YARDIMI

Çalışma hayatındaki anneler, doğum izninin ardından çocukları okul çağına gelene kadar yarı zamanlı olarak çalışmaya devam ediyor. Anneler; yasal doğum izinlerinin ardından a ilk çocuk için 2 ay (60 gün), ikinci çocuk için 4 ay (120 gün), 3 veya daha fazla çocuk için 6 ay (180 gün) yarım gün çalışarak, çalışmadığı mesainin ücretini devletten temin edebiliyor. Tüm ödemeleri alan çalışan annenin eline geçen para en az 9 bin 385 lira.

BİRÇOK DESTEK VERİLİYOR

Annelere verlen başlıca ödemeler; 'çocuk parası', 'doğum yardımı', 'süt ve emzirme parası' ve 'yarım gün çalışma parası' olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre; ilk çocuk için 300, ikinci çocuk için 400 ve üçüncü çocuk için 600 lira veriliyor. Yeni doğan çocuk yardımı için başvuru, Aile Bakanlığı il müdürlüklerine, ilçede ise kaymakamlıklarına yapılıyor. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal