Destek ve İşsizlik Sigortası Ödemeleri Konutlarda Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklamasında,"İşsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemeleri, vatandaşlara PTT çalışanları tarafından 6 Nisan'dan itibaren konutlarında teslim edilecek." ifadesini kullandı.

04.04.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 04.04.2020-11:50) Destek ve İşsizlik Sigortası Ödemeleri Konutlarda Yapılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu açıklamasında,"İşsizlik sigortası, iş kaybı tazminatı, ücret garanti fonu ödemesi ve kısa çalışma ödemeleri, vatandaşlara PTT çalışanları tarafından 6 Nisan'dan itibaren konutlarında teslim edilecek." ifadesini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamasında, coronavirüs sebebiyle dünyada olduğu gibi Türkiye'de de salgının yayılmasının önlemek amacıyla pek çok tedbir alındığını hatırlattı.

Salgının vatandaşlar üzerindeki sosyo-ekonomik yükünü azaltmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği talimatla Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Destek Programı'nın uygulamaya alındığı ifade eden Karaismailoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde 1 Nisan'dan itibariyle konu olan paket kapsamında ilk aşamada 2 milyon 111 bin konuta PTT tarafından 1000 TL ödemenin 5 günlük bir takvimde yapılacağını belirtildi.

Fakat yaşanan dönemin niteliği kapsamında vatandaşların sağlık güvenliklerini tehlikeye atılmaması doğrultuusnda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları akabinde değerlendirme yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, ödemeler esnasında oluşan yoğunluğun vatandaşların sağlığını tehlikeye atacağını gördüklerini ve bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yeni bir karar verdiklerini belirtti.

Bakan Karaismailoğlu, vatandaşların sağlık güvenliği için PTT şubelerinde söz konusu ödemelerin yapılmamasına karar alındığı ifade ederek, "Hak sahiplerine yapılacak sosyal yardım ödemeleri, dün itibarıyla PTT görevlileri, bekçiler ve kolluk birimleri vasıtasıyla kararlaştırılan 5 gün içinde vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde yapılmaya başlandı." şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK SİGORTASI ÖDEMELERİ 6 NİSAN'DA BAŞLAYACAK

İşsizlik sigortası, ücret garanti fonu ödemesi, iş kaybı tazminatı ve kısa çalışma ödemelerinin de PTT ile İŞKUR arasında imzalanan protokol boyutunda PTT iş yerlerinde ödendiğini belirtilen Bakan Karaismailoğlu, şu ifadelerle devam etti:

"Söz konusu ödemeler de Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, ilk etapta 600 bin vatandaşa 6 Nisan'dan itibaren evlerinde teslim edilecek. Bu süreçte vatandaşlarımıza PTT iş yerlerinden, PTT ATM'lerinden ve kamu banka ATM'lerinden ödeme yapılmayacak."

Bakan Karaismailoğlu, PTT şubeleri önündeki kuyrukların tümüyle bitirileceğine işaret ederek, konu olan önlemlerin vatandaşların sağlığını korumak için alındığını kaydetti.

Vatandaşların da önlemi elden bırakmamasını talep eden Bakan Karaismailoğlu, "Bizim onları düşündüğümüz kadar onlar da kendilerini ve sevdiklerini düşünmeli." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal