Depremden Etkilenen KOBİ'lere Destek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen bakanlığın kuruluşu KOSGEB, deprem bölgesine yönelik "Acil Destek Kredisi Programı" başladı.

28.01.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-10:56) Depremden Etkilenen KOBİ'lere Destek
DEPREMİ BERABER ATLACAĞIZ
 
Programdan, deprem felaketinden mağdur olan ve bu durumunu valilik, kaymakamlık gibi ilgili resmi makamlardan belgeleyen KOBİ'ler ile işletmeler faydalanabilecek.
 
İşletme başına sağlanacak kredinin üst sınırı 100 bin lira olacak. Krediye ait faizin tamamı KOSGEB karşılayacak.. Kredi vadesinin ilk yılı ödemesiz, kalanı 3'er aylık periyotlar halinde ödemeli 36 ay uygulanacak.
 
KGF DE DAHİL OLACAK
 
Teminat sorunu yaşayan KOBİ ve işletmeler için Kredi Garanti Fonu (KGF) devrede olacak.KOSGEB'in uyguladığı 2018 yılı "Makine Teçhizat Kredi Faiz Desteği Programı" ve "KOBİ Finansman Destek Programı"ndan yararlanmış vekredi geri ödemeleri devam eden Malatya ve Elazığ'daki KOBİ ve işletmelerin ödemeleri 2021'e ertelenecek.
 
Uygulanmakta olan, KOBİ Finansman Destek Programı'ndan 2020'de yarar sağlayacak Malatya ve Elazığ'daki KOBİ ve işletmelerin kredi geri ödemeleri 1 Ocak 2021'de başlayacak.
 
KOBİ ve işletmelerin 30 Haziran 2020'ye kadar vadesi bitecek geri ödemeli destekler kapsamındaki borçlarıyla bu tarihin akabinde taksitlerinin vade tarihleri, vade sayısıaynı kalarak herhangi bir yasal faiz alınmaksızın yeniden düzenlenecek. Bu durumdaki KOBİ'ler borçlarını 1 Ocak 2021'den başlayarak 3 ayda bir ödeyecek.
 
ERDOĞAN DUYURMUŞTU
 
Afrika ziyaretinde Cezayir'den Gambiya'ya yolculuğunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, depremden zarar gören Elazığ ve Malatya'daki işletmeler için devreye giren programı, "Depremden zarar gören KOBİ'lerimiz anlaşmalı bankalardan işletme başına 100 bin liraya kadar 1 yıl ödemesiz 24 ay vadeli faizsiz kredi kullanabilecekler. Bankalara KOSGEB borcu olan KOBİ'lerin bu yılki ödemelerini de 1 Ocak 2021'e erteliyoruz." sözleriyle açıkladı.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter'dan Erdoğan'ın açıklamasını paylaşarak, "Depremin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Devlet, milletinin yanında." ifadelerine yer verdi.
 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal